Els Joves Gitanos de Gràcia participen a l’homenatge a tres figures recentment desaparegudes en el Dia Internacional del Poble Gitano

El 50è aniversari del Dia Internacional del Poble Gitano (8 d’abril), que el Consell Municipal del Poble Gitano de l’Ajuntament de Barcelona celebra des de fa deu anys, se centrarà enguany en tres figures representatives que han mort en els darrers mesos. Es tracta de Marcel Courtiade, inventor i investigador de l’alfabet de la llengua romanó; Juana Fernández, ex-vicepresidenta del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona i arrelada a L’Hospitalet i Rafael Perona, president del Centre Cultural Gitano de la Mina i veterà activista en contra dels desnonaments.

Les restriccions derivades de la Covid-19 reduiran considerablement les activitats, motiu pel qual els Joves Gitanos de Gràcia han fet una crida a personalitats del món de la política, la cultura, l’esport, el periodisme i la societat civil en el seu conjunt a expressar el seu suport al poble gitano.

L’acte, que es farà avui al Saló de Cent a les 18.30h, inclourà parlaments de l’alcaldessa Colau i de Ricard Valentí, actual vicepresident del Consell Municipal del Poble Gitano i president de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia, més una actuació musical. S’enarborarà la bandera del poble gitano al balcó de l’Ajuntament en una data que simbolitza, tant per a l’entitat gracienca com per a tots els gitanos d’arreu del món, una gran tasca d’activisme social i reivindicació dels seus drets com a poble.