Els dies 18, i 19 d’agost torna la X Festa dels Animals a Gràcia.

Fotografia: X FESTA DELS ANIMALS DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA, Organitza Associacions Protectores d’Animals de Catalunya

El passat dimecres dia 15, va tornar a la Plaça Joànic una nova edició de la X Festa dels Animals a Gràcia i ara aquest cap de setmana del 18 i 19 d’agost del 2018 hi torna, amb moltes activitats per tota la família, tant de caràcter «animalista», com xerrades, tallers i passarel·les d’adopció, com d’altres com dansa, taller de pintura per nens de part de DIP (entitat també de Gràcia), etc. En aquesta és la 10a edició, se celebraran una sèrie d’actes especials commemorant aquesta primera dècada a Joànic que ha canviat vides, no només dels animals als quals s’han pogut rescatar, salvar i donar noves famílies (moltes de Gràcia), però també de ciutadans, veïns i veïnes que han esdevingut voluntaris, cases d’acollida… també comerços que s’han fet solidaris amb la festa i, gràcies a la feina solidària de molta gent, de diferents indrets, s’ha aconseguit que Gràcia i la seva Festa dels Animals sigui un referent, a Catalunya i també fora. Entre aquestes activitats podem destacar la plantada d’una Olivera pels 10 anys de la festa, símbol d’agraïment a la Vila, veïns, veïnes, Fundació Festa Major i a les més de 80 entitats que han passat per Joànic. Una olivera que representa la fortalesa dels valors d’arrels sòlides. A més el diumenge dia 19 se celebrarà el 1r Caminagos Solidari de la Festa de Gràcia.

Activitats dissabte 18 d’agost |

10:00 Inici de la festa: Exposició dels 10 anys de la Festa dels Animals, estands de protectores, venda d’articles i bar solidari.
10:00 Taller gratuït d’habilitats canines, a càrrec de Hiro Border Collie.
10:45 Xerrada i preguntes obertes sobre «Un tigre en casa: el gato y su comportamiento, necesidades básicas en el hogar», a càrrec de La Colonia Tika.
11.15 Xerrada i preguntes obertes sobre «La importancia de los primeros meses de vida de los gatos para evitar problemas», a càrrec de Terapia Felina.
12:00 Passarel·la d’animals en adopció.
17:00 Xerrada sobre primats i Miniconcurs amb sorteig d’entrades , a càrrec de Fundació Mona.
17:15 Un cop d’ull a 10 anys de Festa dels Animals. Cerimònia floral.
17:30 Passarel·la d’animals en adopció.
18:15 Taller gratuït de clicker per a gossos, a càrrec de Al Perro Verde.
19:00 Xerrada sobre les Flors de Bach per animals i els seus companys humans, a càrrec de Gats de Bach.
19:30 Xerrada i preguntes obertes sobre «El miedo y la agresividad en los gatos», a càrrec de Terapia Felina.
21:00 Sopar Vegà organitzat per El Jardinet dels Gats.

Durant tot el dia a la plaça hi haurà: Bar solidari, jocs de taula per nens, taller de xapes a estand de Fundació Mona, consultori sobre el comportament felí, consultori i venda solidària de flors de Bach, tallers de treballs manuals de joguines per gossos, consultori sobre el comportament caní, recollida de mòbils usats i recollida de donatius, pinso, llaunes, llet de cadells, mantes, llitets, corretges, collars, antiparasitaris i material de neteja.

Activitats diumenge 19 |

9:00 Acreditacions pel Caminagos Solidari
9:30 Inici del Caminagos Solidari Inscripcions presencial fins les 9h el mateix dia. Obsequi a tots els participants, fins 40 inscrits
10:00 Inici de la festa: Exposició dels 10 anys de la Festa dels Animals, estands de protectores, venda d’articles i bar solidari
10:45 Taller gratuït de clicker per a gossos, a càrrec de AlPerroVerde
11:30 Passarel·la d’animals en adopció.
12:00 Xerrada i preguntes obertes sobre “El miedo y la agresividad en los gatos”, a càrrec de Terapia Felina
12:45 Gats de Gràcia: Històries i vivències.
13:45 Pícnic solidari: venda anticipada de tickets a galgos112bcn@gmail.com o mateix dia de la festa, a càrrec de Galgos 112.
17:00 Taller «Decoració de cupcakes i tartes», a càrrec de Vegetart. Solidari a favor de SOS HURONES, inscripcions  presencials els dies de la festa.
18:00 Passarel·la d’animals en adopció.
18:30 UPCYCLING i exposició d’un CatDonalds, a càrrec de Llobregats.
18:45 Conte «Jane i els somnis que es fan realitat», a càrrec de l’Instituto Jane Goodall.
19:00 Festa de comiat d’en ROCKY!, a càrrec de Al Perro Verde.
20:00 Un cop d’ull a 10 anys de Festa dels Animals. Cerimònia floral.
20:15 Xerrada i preguntes obertes «La importancia de los primeros meses de vida de los gatos para evitar problemas», a càrrec de Terapia Felina.
20:45 Sorteig Solidari i fi de la festa.