Els Cinemes Girona de Gràcia posen mil abonaments anuals per 65€

Fotografia Cedida

Els Cinemes Girona van celebrar la seva primera dècada el passat 2020, això vol dir que es van inaugurar el 10 de març de l’any 2010, i, des del principi, han defensat una programació independent i el cinema d’autor. Han privilegiat el talent local i han tingut cura de la diversitat, programant pel·lícules europees i cicles estables de cinema asiàtic i llatinoamericà. Actualment tenen una programació estable de documental i la més àmplia oferta de ballet, concerts i òpera. Això sí, sense descartar la projecció d’alguns films més comercials i adreçats a un públic majoritari que busca la pura evasió i somiar en una gran sala a les fosques. A més d’estrenes, les tres sales de Cinemes Girona acullen festivals tan diversos i variats com el de l’Asian Film Festival i l’Americana, per exemple o més recentment el Gran Pantalla.

Abonaments a preus reduïts |

Per aquest any 2021 la direcció de les sales del Girona ha decidit posar en marxa una campanya d’abonaments que es podran adquirir durant tot l’any al preu de 190 €, però, a partir del 9 de juliol i fins a finals del mes d’agost, hi ha un nombre limitat d’abonaments, 1.000, per només 65 €. Els punts de venda són la web del TRESC i la taquilla de Cinemes Girona al carrer de Girona, 175. L’avantatge de comprar-lo en línia: és que el client es beneficia del BONUS CULTURA, gràcies a l’Ajuntament de Barcelona. Això suposa una rebaixa afegida de 15 € sobre els 65 €. Per tant, qui compri l’abonament a la web del TRESC tindrà la possibilitat d’adquirir-lo per 50 € + 1,5 € de despeses de gestió. Un cop acabi el mes d’agost, l’abonament continuarà a la venda a la web del TRESC, però al preu normal de 190 €, tot i que la gent podrà beneficiar-se també del BONUS CULTURA de l’Ajuntament de Barcelona.

Fotografia: Cedida

Un curt per celebrar la litúrgia d’anar al cine |

Amb l’objectiu de convidar la gent a tornar a les sales o a seguir gaudint d’elles, Cinemes Girona ha encarregat al jove cineasta Rubén Seca el curtmetratge «Empremtes de llum», que es projectarà a les tres sales a partir del 9 de juliol. Es tracta d’una pel·lícula que valora l’experiència única i incomparable d’anar al cinema. La idea és rodar un curt cada any, dirigit sempre per un talent emergent. Rubén Seca (1991) va estudiar la Diplomatura de Direcció de Cine a l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB). Allà hi va realitzar una gran quantitat de curtmetratges: «RAmén» (2019), «Finca Règia» (2020) o «Esculpiendo en la memoria» (2018). Aquest últim va aconseguir més de 80 seleccions en festivals i 15 premis: entre altres guardons, va vèncer al prestigiós Notodofilmfest. Actualment, Seca prepara el seu primer llargmetratge documental, «Los Cangrejos«.

Oferta variada |

Les tres sales barcelonines del Girona estan obertes a la ciutat i són molt actives associativament. Formen part del Gremi d’Exhibidors de Catalunya, de la xarxa Europa Cinema, de CICAE (Confederació Internacional de Cinemes d’Art i Assaig), de la Plataforma per l’Educació Mediàtica i, des d’aquest any, són membres de PROMIORed de Cines Independientes la primera xarxa espanyola de cinemes independents. A més, és una empresa associada al Festival PLURAL+, que organitza Nacions Unides, un certamen on hi participen joves de 9 a 25 anys amb peces de menys de 5 minuts sobre migració, diversitat i inclusió social.