Els Catifaires de Gràcia fan una crida a participar de la seva catifa virtual, que es donarà a conèixer diumenge 14 de juny

Disseny de catifa per al 2020

Aquest any moltes festes populars i activitats o bé han quedat suspeses fins a l’any vinent a causa de la covi-19 o els seus organitzadors han decidit apostar per les noves tecnologies i traslladar-la a l’entorn digital, i això és el que han fet Els Catifaires de Gràcia. L’entitat fundada l’any 2017 té com a objectiu recuperar el costum de les catifes florals de Corpus dins del marc dels actes de celebració del bicentenari de la Festa Major de Gràcia. Aquesta activitat fou organitzada per la Fundació de Festa Major de Gràcia i la Federació de Catifaires de Catalunya, i arran d’aquesta experiència es va decidir la continuïtat per als següents anys ja per iniciativa del col·lectiu de Catifaires de Gràcia en què van realitzar les catifes dels anys 2018 i 2019.

Com participar-hi | 

Enguany i a causa de la situació de confinament, Catifaires de Gràcia han preparat una catifa participativa del tot virtualitzada. Per aquest motiu, tot i mantenir el projecte inicial de catifa que havia de fer-se a la plaça de la Virreina davant de la Parròquia de Sant Joan de Gràcia, s’ha reconduït l’activitat i s’ha convertit en una experiència virtual on tothom hi pot aportar una imatge obtinguda amb el telèfon mòbil, ordinador, etc. Pel que fa a el disseny de la catifa, recau i és obra de l’artista visual Jordi Lladó i està dedicada als 700 anys de la primera processó del Corpus documentada a Barcelona i als 150 anys de la Revolta de les Quintes.

Resultat final participatiu |

La catifa virtual es crearà a partir de les fotografies que rebin l’entitat, entre els dies 5 i 13 de juny (fins a les 13:30 h). Per mitjà d’un ​formulari ​els participants podran penjar fins a un màxim de cinc fotografies amb una mida màxima de 10 Mb per fotografia. També es pot accedir al formulari des de la pàgina web dels catifaires. Un cop recopilades totes les fotos, passaran a formar part de la catifa digital i es farà pública a les xarxes en format de gigafoto el diumenge de Corpus 14 de juny, a la tarda. El nom amb què ens facin arribar les imatges apareixerà en el llistat de participants que es publicarà el mateix dia 14.