Els Castellers de la Vila de Gràcia incorporen l’havanera dins del seu programa de Festa Major.

logo castellers camisaEls castellers de la Vila de Gràcia incorporen l’havanera dins del seu programa de Festa Major. Se sumen així, a la iniciativa d’alguns carrers i places de la Festa per a potenciar aquest gènere musical tant conegut i present a la Festa Major i que ens els darrers anys s’havia perdut. D’aquesta manera, els CVG volen donar a conèixer l’havanera entre els més joves amb un karaoke d’havaneres on qui vulgui podrà cantar-ne una amb la col·laboració d’alguns dels membres del grup Les Carpes del Llobregat i d’en Marcel i en Francesc Miramón, a la guitarra i a l’acordió, respectivament.

Festa a la plaça |

Un any més, els castellers de la Vila de Gràcia organitzen el guarnit i les activitats a la plaça de la Vila de Gràcia per a totes les edats. Com és costum, els blaus potencien la festa familiar amb un espectacle infantil a càrrec de Jaume Barri, amb els jocs tradicionals catalans i el berenar per els més menuts. Pel que fa la música, cal destacar la presència dels coneguts Pastorets Rock i Doctor Prats, de DiVersiones i els graciens Gats.

La gastronomia també té lloc a la plaça de la Vila amb el concurs de paelles, el concurs de tapes amb Fermí Puig al jurat i el tast de vermut de Reus amb l’actor David Bagès.

A la plaça on els amfitrions són els castellers de la Vila de Gràcia, no poden faltar els castells. Enguany, la jornada castellera més destacable és dissabte dia 20 a la tarda amb els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Reus, com a colles convidades. En les vigílies, els graciencs faran el pilar caminat i rebran la col·laboració de la Colla Jove dels Castellers de Sitges.

A més, la festa a la plaça de la Vila és sostenible on el 80% dels materials utilitzats al guarnit són reciclats i on també, es promou la utilització del got reutilitzable a un preu molt assequible. La Vila és també accessible amb una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda i amb productes per a persones amb intoleràncies alimentàries i per a celíacs.

Per tal de reduir l’impacte sonor de la festa, els equips de sonorització utilitzats centren el so cap al públic i no als voltants. A més, la plaça comptarà amb limitadors de so diàriament per tal que el volum acústic sigui l’adient.