Els Castellers de la Vila de Gràcia a Montreal.

Castellers de la Vila de Gràcia. 4d8. Fotografia: Montserrat Torres Muñoz.

Els Castellers de la Vila de Gràcia marxem aquesta setmana al Quèbec , en concret a Montreal en el marc del festival Montreal Complètement Cirque organitzat per la Tohu el soci principal dels quals és el Cirque du Soleil, també actuarem a Drummorville al Festival Mondial des Cultures. 

En aquests moments, a Montreal existeix una colla castellera que va ser creada per un casteller gracienc i el Casal Català de Montreal. Actualment compta amb uns cinquanta membres i solen actuar principalment en Festivals a Montreal. Existeix una relació sòlida i de col·laboració constant entre la colla gracienca i la de Montreal. Des dels inicis dels Castellers de Montreal, els CVG han ajudat a crear la colla quebequesa, els envien material casteller i anualment representants del equip tècnic graienc visiten els seus assajos per assessorar-los i ajudar-los a créixer castellerament parlant.

Arran d’aquesta relació, va sorgir la idea que els Castellers de la Vila de Gràcia visitéssin Montreal i poguéssin realitzar castells grans en una ciutat on encara no s’han vist mai. El projecte consisteix en fer viatjar 150 castellers a Montreal del 3 al 13 de Juliol de 2015, de manera que puguin actuar a diferents punts de la ciutat i ensenyar al Quebec el què són els castells en la seva màxima expressió.

El projecte es va presentar a La Tohu (una de les entitats de circ més grans de Montreal on el soci principal és el Cirque du Soleil) per tal de poder participar a algun dels seus festivals i de seguida es van mostrar entusiasmats. A partir d’aquí, altres organitzacions com la delegació del govern del Quebec a Barcelona, el consolat del Canadà a Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Montreal o la Generalitat de Catalunya hi donen suport.

On podreum veure els Castelleres de la Vila Gràcia si estem a Montreal?

Diumenge 5 de Juliol a les 15h  ( hora Montreal ) a la Tohu.

Dijous 10 de Juliol: 16h ( hora Montreal ) al Festival Mondial des Cultures de Drummorville

Divendres 11 de Juliol: 19:40h ( hora Montreal ) a la Rue Sant Denis de Montreal

Dijous 12 de Juliol: 14:00h ( hora Montreal ) al Parc Olympique.