Els autobusos solidaris ja transporten pacients de la Covid-19 dels hospitals als espais de confinament

Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Des d’aquest primer cap de setmana d’abril de 2020 ha entrat en funcionament el servei d’autobusos solidaris impulsat per la Fundació TMB, el Consorci Sanitari de Barcelona, Bombers de Barcelona, el SEM, i amb la coordinació de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu d’aquest servei és facilitar el desplaçament el trasllat de les persones afectades per la Covid-19, però que ja s’han donat d’alta hospitalària però amb indicació de seguir un confinament en espais específics no domiciliaris, que poden ser des de centres sanitaris fins a hotels i altres equipaments que s’estan habilitant per diferents punts de la ciutat de Barcelona.

Aquest servei s’ha pogut posar en marxa gràcies a uns 200 conductors de TMB que de forma voluntària, s’ha ofert per conduir els autobusos amb els pacients fins al lloc on hagin de desplaçar-se per a poder fer el confinament. Els autobusos que s’han triat per fer aquests transports sanitaris són de tres de tipus «Midi» de 9a 10 metres de longitud, amb base a la cotxera d’Horta. Han estat preparats i condicionats per al transport de pacients, amb una separació física entre l’espai de passatge i el de conducció.

Pel que fa a les mesures d’higiene cada dia se’ls aplica un protocol estricte de neteja i desinfecció a fons, i pel que fa a les condicions de treball dels conductors, ho fan amb els equips de protecció individual necessaris i a banda de tenir l’assessorament dels serveis sanitaris. Un cop finalitzat el servei, els autobusos són sotmesos a un procés de neteja i descontaminació a la mateixa cotxera.