Els 150 anys de la Revolta de les quientes reviu en una exposició a la Biblioteca Jaume Fuster

Fotografia: Josep Maria Contel

La Biblioteca Jaume Fuster situada a la plaça de Lesseps inaugura aquest pròxim 19 de maig una nova exposició titulada «La Revolta de les Quintes de Gràcia. 150 anys». Una mostra que s’hauria d’haver pogut visitar el passat 2020 coincidint amb els 150 anys dels fets, però que la situació sanitària va ajornar per més endavant. Ara i fins al vint de juny podrem visitar l’exposició que té com a objectiu analitzar les claus d’un conflicte de fa més d’un segle i mig on una gran part de les dones de la vila de Gràcia es va enfrontar a les autoritats civils i militars per aturar la crida d’una nova lleva de joves graciencs per ser incorporats a l’exèrcit espanyol.

Ena aquesta nova exposició de temàtica històrica el comissariat és l’historiador i president del Taller d’Història de Gràcia Josep Maria Contel, i la podrem veure a la sala d’exposicions de la Biblioteca Jaume Fuster a la plaça Lesseps, 20-22.

La representació de la Revolta de les Quintes |

Des de l’any 2027 la plaça de la Vila de Gràcia és l’escenari escollit per veure una representació teatralitzada dels fets ocorreguts el 1870. La representació va sorgir arran d’una conversa informal entre l’Albert Cortés i el Josep Maria Contel el mes de juny de l’any 2005, quan van pensar a posar en marxa una representació sobre la revolta de les Quintes de 1870 a la vila. En rebre el suport de la colla de Trabucaires de Gràcia, ben aviat aquella idea es convertí en projecte. Podeu saber-ne més en aquest article que publicava el mateix Josep Maria Contel al TOT GRÀCIA.