Eloi Badia, nou Regidor de Gràcia.

Ajuntament

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest matí l’acte de presa de possessió d’Eloi Badia com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona, en substitució de Raimundo Viejo. La renúncia de Raimundo Viejo i la incorporació d’Eloi Badia ha comportat canvis en l’organigrama polític municipal. Així doncs el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, assumeix Universitats, mentre que la segona tinenta d’alcaldia, Laia Ortiz, es fa càrrec d’Educació. Eloi Badia, que va ocupar el número 12 en la llista de Barcelona en Comú a les eleccions municipals, assumeix la direcció del Districte de Gràcia, així com també la regidoria de Presidència i Territori. Fins ara exercia les funcions de cap de gabinet del Primer Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello.

El Perfil

Eloi Badia Casas (Barcelona, 1983) és enginyer industrial, llicenciat a l’ETSEIB-UPC. Ha participat en projectes de cooperació a l’Equador, l’Argentina, l’Índia i el Paraguai en projectes per garantir l’accés universal a l’aigua i l’energia, entre d’altres. Entre 2007 i el 2015 va ser responsable de la Campanya d´Aigua de la Federació espanyola d’Enginyeria Sense Fronteres. Ha impulsat un canvi de model envers la gestió dels béns comuns, a través de la Plataforma Aigua és Vida, la Xarxa per la Sobirania Energètica i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Com a Regidor de Presidència i Territori, Eloi Badia assumeix funcions de coordinació de l’acció de Govern i també la direcció de la representació de l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i les entitats municipalistes. De la seva àrea també depèn l’àrea de Relacions Institucionals de l’Ajuntament, d’Organització, Serveis Generals, Recursos Humans, l’Arxiu i la direcció del Programa d’Actuació Municipals (PAM) i els Programes d’Actuació dels Districtes (PADs), entre altres.