El XXVI Festival LEM acaba amb un èxit rotund, més de 1.000 assistents

Aquest passat cap de setmana es va posar punt final la 26a edició del Festival LEM. Una vegada més es va poder captar la bona resposta del públic i de la crítica. En un concert doble al Centre Artesà Tradicionàrius, el black metal acústic d’Inhumankind i el darrer projecte dels badalonins Coure, una banda sonora a «La Passió de Joana d’Arc» de C.T. Dreyer (1928), van fer gaudir el centenar llarg d’espectadors que es van apropar a la cloenda de l’Encontre Internacional de Músiques Experimentals de Gràcia-Barcelona.

L’edició del 2021 encara ha estat marcada per la pandèmia, per bé que menys que la de l’any passat, ha destacat precisament per les xifres d’assistència. Els catorze esdeveniments del LEM 2021 han reunit més de 1.100 persones, amb una mitjana d’ocupació del 78% als set espais on han tingut lloc: l’esmentat CAT, el Convent de Sant Agustí, la capella modernista del Col·legi Major Ramon Llull, el Centre Cívic La Sedeta, el Casal de Barri Can Carol i el bar Casa Almirall.

Una resposta que l’associació organitzadora del festival, Gràcia Territori Sonor (GTS), considera «encoratjadora», ja que, en paraules de la seva directora artística, Maria Vadell, han fet «la meitat de concerts que el 2019» però amb una afluència de públic «notablement més alta». La programació del LEM destaca per ser eclèctica, per bé que sempre buscant mostrar l’experimentació en tots els àmbits de la creació sonora. A més, una altra vegada, no només ha mirat de donar oportunitats a talents emergents sinó, també, fer un èmfasi especial en les creadores, que enguany han estat un 50% del total d’artistes participants en el festival.

Des de l’entitat organitzativa del festival, en l’acte de cloenda es va voler també donar les gràcies no només al públic sinó també als responsables dels espais, els tècnics i a totes aquelles persones que han permès que el LEM 2021 sigui «un èxit total» i que encoratja els membres de l’associació a continuar treballant. No només en el proper festival, el 27è, sinó també en la resta d’activitats que programen durant l’any, com ara el cicle de concerts d’improvisació «Encontres en l’Espai-Temps» que, aquesta temporada, ha reunit gairebé 300 persones en 12 actes de format reduït.