El VOC arriba a Gràcia el proper 21 de novembre de 2018 als Cinemes Texas

Aquest pròxim 16 de novembre de 2018, arrenca la tercera edició del VOC Premis i Mostra d’Audiovisual en Català, que enguany tindrà lloc en 34 municipis del territori entre el 16 i el 29 de novembre. A la Mostra s’exhibiran els 4 documentals i 5 curtmetratges finalistes d’entre el centenar d’obres audiovisuals presentades enguany. Els assistents podran participar activament a la mostra votant el Premi del Públic al millor curtmetratge i al millor documental.

L’acte inaugural 2018 serà el pròxim 16 de novembre a les 20 hores a l’Auditori de La Pedrera de Barcelona. Entre el 16 i el 29 de novembre tindrà lloc la Mostra en la qual 34 municipis dels Països Catalans programaran les peces finalistes en sessions obertes al públic: Amposta, Barcelona, Begues, Berga, Besalú, Calella, Cardedeu, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, El Masnou, Esplugues de Llobregat, Girona, La Bisbal d’Empordà, La Seu d’Urgell, La Vall d’en Bas, Manlleu, Mataró, Molins de Rei, Munic, Puigcerdà, Ribes de Freser, Roses, Rubí, Sabadell, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu De Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sort, Tarragona, Tremp, València i Vilanova i la Geltrú.

Programació del VOC |

Les peces seleccionades en l’edició d’enguany són: en categoria documental, Una història normal d’Ernest J. SorrentinoBiDes de Berta Cotrina; Comerç 08003 de Josep Maria Domènech i Esculpint en la memòria de Rubén Seca. En la categoria curtmetratge trobem A mitges de Daní Seguí; Les bones nenes de Clara Roquet; Cunetas de Pau Teixidor; L’escarabat al final del carrer de Joan Vives i D’homde Javier Blanco i Francesc Colomina.

Entrega de premis i jurat |

A més del Premi del Públic, valorat en 1.000 € per a cada categoria, que serà resultat de les votacions dels assistents a la Mostra, les peces seleccionades opten a 4.000 € de Premi del Jurat al millor documental i al millor curtmetratge. També s’atorgaran 1.800 € a la millor web sèrie, videoblog o nou format web fruit de les votacions que han tingut lloc durant el mes d’octubre al web. Els membres del jurat de l’edició d’enguany són personalitats de recorregut en el sector audiovisual i cultural català: Carol López, Judit Collell, Alba Cros, Marc Recha i Belén López. Les obres guanyadores es donaran a conèixer durant l’acte de cloenda que tindrà lloc el 30 de novembre a InGràcia Barcelona (carrer de Jesús, 3).

Programació a Gràcia |

A Gràcia els Premis VOC tindran la seu als Cinemes Texas del carrer Bailèn 205, el 21 de novembre a les 20.30 hores.

1a Part Documentals |

1. UNA HISTÒRIA NORMAL d’Ernest J. Sorrentino (19Vicente i María Jesús s’enfronten cada dia al repte de tenir una vida normal. Després de molt temps sense treball, per fi els dos en troben. Ella neteja oficines, ell està en una cadena de muntatge d’una factoria automobilística.

2. BiDes de Berta Cotrina (16,57BiDes és un documental que pretén trencar amb l’estereotip del bibliotecari com a persona seriosa i avorrida. Mostra la vida personal i professional de cinc d’ells que, una cara desconeguda del món de la biblioteconomia.

3. COMERÇ 08003 de Josep Maria Domènech Gil (17) Sis comerços tradicionals de la ciutat de Barcelona ens obren les seves portes i ens parlen de la seva història.

4. ESCULPINT EN LA MEMÒRIA de Rubén Seca (3,44) Relat sobre la memòria -tan personal i privada, com a col·lectiva-, a través de les escultures.

2a Part Curtmetratges |

1. A MITGES de Dani Seguí (14,3) Després d’una gran funció, els ballarins de l’obra han de seguir amb la seva gira. Sense descans es dirigeixen ràpidament al seu següent destí. Les presses, un camió i una nit fosca i plujosa canviarà completament les seves vides.

2. LES BONES NENES de Clara Roquet (16,46) Els pares de la Júlia i la Paula sempre han criat cavalls. Les nenes varen passar-se la infància jugant juntes dins l’estable. L’edat adulta s’obre pas destrossant-ho tot. Remou l’amor, la ràbia, el sexe i, ferotge com mai, deixa un cavall borni.

3. CUNETAS de Pau Teixidor (18,41) Durant la Guerra Civil espanyola, una família de camperols haurà de fer front a l’amenaça feixista. Farts de posar l’altra galta, prendran una inesperada decisió.

4. L’ESCARABAT AL FINAL DEL CARRER de Joan Vives (18,59) L’Amadeo és una bona persona. Viu en un tranquil poble de València, i des que és vidu, es dedica a tenir cura del seu sogre invàlid. Un bon dia la peixatera té una premonició en decapitar una anguila: a Amadeo li queden set dies de vida.

5. D’HOM de Javier Blanco i Francesc Colomina (17,45) Com pot tirar endavant l’Andreu, un jove de Barcelona, dins d’una societat que només respon a dos gèneres definits amb unes característiques ja imposades? Un dia dins la pell de l’Andreu. Una història sobre consciències, sobre la vida i sobre el dret a viure-la.