El trasllat del Mercat provisional de l’Abaceria s’afectuarà el 19 de juliol de 2018.

Després de molts anys de demandes els paradistes i també els clients del Mercat de L’Abaceria sembla que comencen a veure la llum, sobre l’esperada remodelació del vell mercat de la Travessera. Però per poder fer aquest pas i reconvertir la vella instal·lació en un mercat preparat per la demanda dels nous temps, era necessari, que els venedors tinguessin un espai provisional de venda. Així doncs després d’obres i feina des de principis d’any, finalment aquest pròxim 19 de juliol els venedors de l’Abaceria es traslladaran a les noves instal·lacions provisionals del Mercat ubicat al Passeig de Sant Joan, entre els carrers Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret amb una superfície de 1.900 m², on hi podrem trobar 56 parades comercials, de les quals 43 alimentàries i 13
no alimentàries.

Aquest nou equipament té una superfície de 1.900 m² més 400 m² d’altell i està situat entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret. El mercat provisional ha suposat una inversió de 3.242.233,10 €. Pel que fa a l’interior del mercat hi trobarem 43 establiments alimentaris a l’interior, i 13 parades de no alimentaris a l’exterior, en el costat Llobregat del mercat, amb tancament individual i al mateix pla de façana de la carpa i amb un tendal de protecció. A l’interior, els passadissos són de 3 metres d’amplada i les parades tenen 2 metres de fondària. A més el provisional mercat l’Abaceria tindrà la peculiaritat de tenir també una planta amb un altell de 400 metres quadrats a la banda del carrer Indústria, que estarà destinat a actes culturals o veïnals. És en aquest mateix altell on se situaran els espais d’administració i serveis higiènics.

La resta de serveis necessaris per al bon funcionament de les instal·lacions se situaran en la planta carrer: cambres frigorífiques, serveis adaptats, tractament de residus, climatització i ventilació, electricitat i enllumenat, aigua sanitària, clavegueram, magatzems i logística. La distribució interior de l’espai comercial té en compte la ubicació de les parades a l’edifici històric del Mercat de l’Abaceria. Així, per exemple, la implantació de les peixateries que ocupen la franja longitudinal del passadís lateral respon a motius logístics de proximitat a les cambres frigorífiques i al tractament específic de les seves instal·lacions de sanejament, neteja conjunta.

Un altre aspecte important del disseny del mercat provisional es que s’ha projectat per tal de maximitzar la lluminositat de l’interior. En aquest sentit, la proporció de tancament de façana translúcida respecte al tancament opac és del 40%, molt superior a la de mercats provisionals anteriors. Els accessos al mercat també s’han fet amb grans superfícies vidriades als dos extrems i a la part central de la nau. Això fa que a l’interior sigui molt més lluminós i per tant és sigui un ambient més agradable.