La sala Porta4 arrenca temporada!

Porta 4 escenari

Aquest cap de setmana la sala Porta4 ja aixeca el teló en motiu de la nova temporada. En primer lloc, el dissabte tindran l’estrena de l’obra #Semidéus a càrrec de la companyia La Meybes, guanyadora de la residència d’estiu a PORTA 4. I per a acabar el cap de setmana torna la divertida proposta#SeleccioDePersonal, que ha sigut una de les obres que va tancar la temporada amb molt bona acollida de públic.

Programació  setembre 2016 |

La Capsa de Café.

Cametes Teatre
Dissabte 17 de setembre a les 19.00 hores.
Tragicomèdia. 70 minutos. Català. Recomanada a partir de 13 anys.

L’obra

La capsa de cafè va néixer de l’idea de crear teatre de proximitat, on l’espectador pugui veure i sentir de primera mà, allò que passa a escena. Una obra de caràcter pròxim, quotidià i familiar, per això està pensada per ser representada amb el públic a tres bandes. Volem que el públic es senti part de l’obra.

Volem endinsar-nos en el món del “site specific” i portar “La capsa de cafè” en llocs alternatius, com una casa, que és on es desenvolupa l’acció. D’aquesta manera el públic pugui sentir d’una manera més real l’experiència d’estar “espiant” la vida de les quatre germanes.

Volem que visquin la nostra història, una història com qualsevol altra, una història d’una família, una història de quatre germanes, una història humana, una història que podria ser real,… una història que comença amb una capsa de cafè!

In Nomine Patris

Del 9 al 10/9/2016
Divendres 9 de setembre, 22.00 hores
Dissabte 10 de setembre, 19.00 hores
Ruben Pellicer
Noves dramatúrgies. 50 minuts.
Castellà. Espectacle recomanat a partir de 13 anys.

L’obra

Un ritual de sanació escenificat des del personal a l’universal. En cerca de les pròpies arrels i identitats per poder recuperar-les i acceptar-les des del respecte i l’amor. Per poder avançar en el meu propi camí. Per obrir consciències sobre el rol de l’home-pare en la societat, obrint noves possibilitats d’identitat.

Icoñografías

16/9/2016
Divendres 16 de setembre a les 22.00 hores
KotiDiana LoCura con Arte
Noves dramatúrgies. 75 minuts. Castellà. Espectacle per a adults.

L’obra 

Icoñografias és un projecte escènic de KotiDiana LoCura con Arte (Diana Matos) que té com a premissa principal trencar la quarta paret pròpia del teatre clàssic i habitar l’espai escènic entre la mostra-taller i la performance. Aquest projecte neix de la idea de catarsi de l’actor i el públic com a testimoni, així en Icoñografias es teixeixen arquetips personals de la pròpia actriu i creadora, que al seu torn són les dimensions soci-culturals a les quals es veu immersa la majoria de societats occidentals.

La moda, la parafilia, el folklore, l’esport, l’èxit i el feminisme exposats a una sàtira, una radiografia irònica de sis personatges portats a la burla de si mateixos. El projecte segueix un procés creatiu en corrent continu que es va iniciar amb la predecessora obra El show de Mrs. Nobody, seguint amb una forta càrrega sobre la identitat i les etiquetes però aquesta vegada donant un salt de la “desidentificación personal” a la “ personalitat múltiple” en la qual en Icoñografias es vincula.

Semidéus

Del 3 al 25/9/2016
La Meybes
Dissabtes a les 21.30 hores
Diumenges a les 19:00 hores
Drama. 75 minuts. Català.
Recomanada a partir de 13 anys.

Selecció de Personal

Del 4 al 25/9/2016
Diumenges de setembre a les 21.00 hores
Maleïdes Flors
Tragicomèdia. 75 minuts.
Català. Recomanada a partir de 13 anys.

L’obra 

De la comèdia al drama. Una entrevista per un lloc important de feina en una empresa d’hosteleria és el centre de tot plegat. És el lloc on riem de situacions absurdes però on al mateix temps pensem i ens adonem de la bogeria i, molt sovint, de la ignorància que ens encega a tots plegats. Què prioritzem la necessitat o l’ètica? La moral i gairebé pidolar, o rebaixar-se, acceptar i viure, amb penes i treballs però viure. Podem canviar tot això? Dos personatges, el cap de personal i subdirector del Grup d’Or, i la candidata són suficients per explicar una situació que a vegades utilitza la farsa, però que es basa en essència en situacions viscudes i vistes, malauradament, en la realitat dels nostres dies. L’argument és simple, hi ha un lloc de feina i dues candidates. Aquesta és l’entrevista i la prova final amb una d’elles.