El Teatre Lliure porta a Gràcia una segona edició l’Escola de pensament del Lliure

L’espai de diàleg, crítica i reflexió dinamitzat per la filòsofa Marina Garcés i el periodista i escriptor Albert Lladó, inicia la segona temporada al Teatre Lliure Gràcia el dimarts 20 d’octubre per segon any.

La temporada passada la va ser la primera vegada que es posava en marxa l’Escola de pensament i gràcies a la bona acollida que va tenir, amb una ocupació mitjana del 71%) i més de 14.000 visualitzacions a YouTube de les sessions celebrades, enguany torna a obrir les portes. Així doncs aquest curs 2020-2021 tindrà vuit sessions, una cada mes, sempre un dimarts a les 18.30 h a la seu del teatre de Gràcia.

Així doncs, és l’actual context de pandèmia sanitària el marc del debat de la primera sessió, titulada Té futur el nostre present?, que comptarà amb Jorge Riechmann i Carlota Subirós com a convidats, i serà moderada per Garcés. El debat se centrarà en com interpretem els possibles futurs que s’obren davant nostre des de les eines del pensament i la representació, sense caure ni en la ficció distòpica ni en la utopia ingènua. L’acte serà el proper dimarts 20 d’octubre de 2020.

La segona sessió porta per títol «És el suïcidi el veritable problema filosòfic?» Què vol dir tenir una «vida viscuda»? Quina relació existeix entre la creació i la «lluita per la vida»? És la presència de la mort, i el memento mori, una amenaça o una oportunitat? Com donem veu al tabú sense estigmatitzar-nos? Els convidats seran Manuel Guerrero Brullet, Santiago López Petit (en línia) i Elena Serrano, i tindrà lloc al Lliure de Gràcia el dimarts 24 de novembre de 2020.