El Teatre Lliure de Gràcia posa en marxa la seva Escola de pensament aquest proper 12 de novembre

El Teatre Lliure inicia el proper dimarts 12 de novembre de 2019 la seva Escola de Pensament, un espai de diàleg, crítica i debat dinamitzat per Marina Garcés i Albert Lladó, que abordarà els grans conflictes del present a través de les eines que proporcionen el teatre i la filosofia. Un espai que té per objectiu desenvolupar el pensament crític de tots aquells que vulguin aprofundir en les arrels i motivacions de la dramatúrgia. En total seran  vuit les sessions que l’Escola de pensament proposarà d’ara i fins a mitjans de juny. Totes elles tindran lloc dimarts a les 18:30 hores a la seu del Teatre a Gràcia i comptaran amb diversos convidats, experts en l’àmbit o la temàtica que s’abordi aquell dia. El preu per accedir a  l’Escola és de 4 euros per sessió i l’entrada és gratuïta per als abonats.

La primera sessió |

De la filosofia del teatre al teatre filosòfic, és la primera sessió en que es plantejarà qüestions com la pluralitat de veus en escena i com podem garantir-la, de quina manera funcionen els mecanismes dramàtics del discurs o com pensem des de la veritat del cos i sera aquest 12 de novembre a Gràcia. 18.30 hores. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència d’Arianna Sforzini, doctora en filosofia per la Université Paris-Est Créteil i la Università di Padova, investigadora de l’Institute for Cultural Inquiry de Berlín, i autora de l’assaig Les Scènes de la vérité. Michel Foucault et le théâtre; i de la coreògrafa i ballarina Constanza Brnčić, llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Màster en Pensament Contemporani i Tradició Clàssica, i que ha col·laborat amb diverses companyies i dramaturgs locals i internacionals.

Que és l’Escola de Pensament |

L’Escola de pensament forma part de la branca de la programació anomenada &acciódirecta, que engloba totes aquelles activitats que el Teatre Lliure ofereix perquè el públic pugui gaudir del teatre més enllà dels espectacles. Educar en el teatre i impulsar espais físics i mentals de reflexió són també objectius d’aquesta branca, que inclou el Programa educatiu, el Programa de residències i els cafès filosòfics del Foyer/1.

Programa de l’Escola de pensament curs 2019 – 2020 |

Dimarts 17 de desembre. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 2: Habitar la incertesa, un escenari per a la llibertat.

Dimarts 14 de gener. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 3: Què vol dir estar compromès amb un «teatre lliure»?

Dimarts 11 de febrer. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 4: Escola de Pensament.

Dimarts 10 de març. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 5: Dramatúrgies del silenci.

Dimarts 28 d’abril. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 6: El coratge i la representació. Sarajevo, 1993.

Dimarts 26 de maig. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 7: Temps del cor. La realitat més enllà del realisme.

Dimarts 16 de juny. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 8: Les eines de l’espectador. La revolució del públic.