El servei de Metro de Barcelona torna a funcionar amb nornalitat

Fotografia: David Ramon

Dia 1 de setembre i això vol dir que molts ciutadans tornen a la seva rutina, i a la feina, això també vol dir la finalització de les obres que s’han fet durant l’estiu en el Metro de Barcelona. Així doncs el tram de l’Hospital de Bellvitge a Santa Eulàlia de la línia 1 de metro, que ha estat tancat per obres des del 3 d’agost, ja torna a estar en funcionament, i el mateix cas passa amb el tram de la L4 entre La Pau i Selva de Mar, en què ja torna a prestar servei sense interrupcions.

Així doncs amb les obres finalitzades i amb l’inici de la nova temporada, el metro de Barcelona ha incrementat l’oferta de transport dels dies lectius. TMB ha decidit avançar aquestes millores abans de l’inici del curs escolar, per la situació en què vivim a causa de la Covid-19. Per tant aquest any a les línies L1 i la L5 a les hores punta del matí circularan per primera vegada 159 trens a la xarxa, 20 més (+14%) dels que funcionaven els dies equivalents de la primera setmana de setembre del 2019 i 5 més dels que circulaven en l’inici del curs escolar passat, i d’aquesta manera TMB posa en circulació en hora punta tots els trens disponibles.

Aquest increment de servei s’ha pogut dur a terme gràcies a la incorporació dels nous trens de la sèrie 5000 adquirits el 2018 i rebuts els mesos passats per reforçar la línia 5 i també perquè s’ha enllestit l’adequació de trens de la sèrie 4000 a línia 1.