El Saló Eròtic de Barcelona torna del 3 al 6 d’octubre apostant per l’educació

Un any mes el Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron acollirà del 3 al 6 d’octubre una nova edició del Saló Eròtic de Barcelona, que seguirà en la línia encetada l’any passat d’apostar per activitats, tallers i xerrades enfocades a conscienciar en l’àmbit de l’educació sexual.

Així doncs el saló segueix amb el model iniciat l’any passat 2018, més feminista, inclusiu, obert, reflexiu i entretingut, un dels grans canvis en els espectacles en viu, les novetats més destacades seran una àmplia programació amb més de 100 sessions formatives, espais de conciència del cos, exposicions, col·loquis, tallers i conferències, sessions de microteatre, sexshop interactiu i una zona sensorial que inclou experimentació ASMR, que posa el focus en altres formes de plaer relacionades amb els sentits auditius i visuals.

Enguany el Saló vol representar la societat del futur. Per aquest motiu el lema del Saló d’enguany és ‘Hem de parlar’ i compta amb una temàtica marcada per una profunda reflexió sobre el futur i la llibertat, sota la direcció creativa i de continguts de Carles Valdés, qui ha dirigit els vídeos virals promocionals dels darrers anys i que aquest any dirigirà per primer cop el Saló juntament amb Juli Simón.

Hi haurà més de 100 sessions formatives (entre tallers, conferències, col·loquis i sessions experimentales) guiades per sexòlegs i psicòlegs relacionats amb la sexualitat com, entre d’altres, Montse Iserte (directora pedagògica del Saló), Esther Sánchez, Luís Pardo, Mistress Minerva, Núria López, Jordi Oller, Verónica García, Marta Galobarde, Helena Delort, Àurea Gómez, Christian Andara, Isis Lakini, Alberto Moral i la pròpia Noemí Casquet, portaveu del Saló Eròtic de Barcelona 2019. També hi haurà xerrades de projectes com Somos Peculiares o Hello Nipple i taules rodones obertes sobre génere i sexe amb Alba Riera, Penelope, Tacones, Adan Roda, Jordi Chicletol, Jossy Jaycoff i Enzo Fontcuberta.

Una altra gran novetat serà la presència d’experiències artístiques com la instal·lació artística Tunnel Art comissariada pel dissenyador Javier Fernández, que compta amb la participació de diversos artistes de diferents disciplnes com Alexia Sayago, Alicia Meléndez, Júlia de Paz, Raffaele Sarcina, Cristina Augé, Manel Rubiales o Raquel Eme; una zona d’experimentació sensorial ASMR que presentarà als assistents altres formes de plaer, relacionats directament amb els plaers auditius i visuals. El microtratre també hi serà present amb petites obres creades en exclusiva per la directora Alix Gentil i pensades per provocar la reacció del públic i fer-li reflexionar des de la proximitat i la complicitat.

En la part més comercial i com és tradició podrem trobar-hi més de 40 expositors relacionats amb la sexualitat i l’erotisme, des de llibres de literatura eròtica, joguines sexuals, cosmètica, roba, llenceria, sabates o mobles de BDSM.