El proper 24 de febrer tindrà lloc la 6a edició de la Passejada en Roda Petita per donar visibilitat a la Síndrome X Fràgil

Un any més i ja en són sis, l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil i l’escola La Salle Gràcia celebren la 6a edició de la Passejada en Roda Petita per donar visibilitat a la Síndrome X Fràgil, una jornada esportiva que pretén donar visibilitat a aquesta alteració genètica. En aquesta 6a edició de l’esdeveniment espera comptar amb més de 250 participants, Associats, familiars, veïns i amics s’ajunten en una jornada esportiva per recaptar fons per l’Associació.

La Síndrome X Fràgil és un trastorn genètic hereditari lligat al cromosoma X que pot causar una disminució en la capacitat intel·lectual. Afecta 1/4.000 nens i 1/ 6.000 nenes, 1/250 dones són portadores sense tenir manifestacions evidents. Actualment, és considerada la causa genètica més freqüent de disminució en la capacitat intel·lectual.

L’esdeveniment, que commemora el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, consisteix en una passejada en qualsevol vehicle de roda petita no motoritzat: una bicicleta, uns patins, un patinet… pel barri barceloní de Gràcia. El recorregut començarà a les 11.00 h del matí a l’entrada de l’escola (Plaça del Nord, 14 – Barcelona) i finalitzarà una hora més tard a la mateixa ubicació després de recórrer carrers emblemàtics del barri com el Carrer del Torrent de les Flors o el Carrer Astúries. Un cop finalitzada la passejada, començarà el final de festa celebrat al pati de l’escola, on els participants gaudiran de tallers infantils, música de batucada, regals, sortejos i altres activitats.

Aquesta nova edició de La Roda Petita tornarà a ajuntar diversió, esport i solidaritat. Petits i grans s’han reunit durant anys en una diada que serveix d’altaveu per una malaltia minoritària encara desconeguda per gran part de la societat. La Síndrome X Fràgil no només tindrà un paper testimonial, ja que els nois i noies de l’Associació s’encarregaran del servei de bar, una iniciativa monitorada per l’Equip Educatiu de l’entitat. La Roda Petita agrupa diverses entitats que ajuden a fer que la jornada sigui tot un èxit. Des de l’Associació de Patinadors de Barcelona, que lidera la Passejada pels carrers de Gràcia, fins a altres agrupacions de la zona, com La Nau Espacial o Kabum, que dinamitzen la resta de matí amb tallers i activitats a l’arribada al pati de l’escola.

El preu de l’activitat són 3 euros per a menors de 7 anys, i 5 euros l’entrada general. Les entrades es poden adquirir a través del portal web de Ticketea o a la mateixa escola el diumenge 24.