El projecte Els diccionaris es presenta aquest divendres dia 20 d’octubre de 2017 a la galeria Visions de Gracia.

Marta Salarich Bardia, dissenyadora gràfica i emprenedora de projectes culturals ha decidit posar en marxa la col·lecció «Els diccionaris», una col·lecció temàtica que té com a objectiu fer reviure i difondre paraules poc utilitzades de la llengua catalana a través de diferents suports i formats. El projecte consisteix en crear una nova classificació de paraules més pròxima, més sensible i més accessible. Us adjunto un comunicat de presentació per tal d’explicar-vos amb més detall la idea global del projecte. La presentació del primer tema Festa, tindrà lloc a la galeria Visions de Gràcia (Carrer d’igualada, 4), el divendres 20 d’octubre.

Els diccionaris és un projecte cultural que té com a objectiu fer reviure i difondre paraules poc utilitzades de la llengua catalana a través de diferents suports i formats. El projecte consisteix a crear un recull de paraules al voltant d’un concepte universal: la festa, l’amor, la família, etc. Els diccionaris, són doncs una col·lecció temàtica que explora el significat literal i emocional de les paraules.

Festa, el primer tema |

Les celebracions existeixen des de sempre i arreu. Es festegen els aniversaris, les bones notícies, l’amor, els comiats i també la mort. Hi ha festes paganes, religioses, i d’altres de polítiques. Tota excusa és bona per celebrar i gaudir de la vida com si fos una festa.

Sarau, la presentació |

El llançament del primer número d’Els diccionaris és una celebració que convida a la gent a endinsar-se en un univers de festa a través de paraules i manifestacions. Sarau és una presentació per descobrir el format editorial, un llibre autoeditat que recopila una selecció de 26 paraules al voltant del tema Festa; per sentir el format sonor, una pista de so que explora com qualsevol es pot apropiar una llengua; per participar en una creació col·lectiva, on cadascú pot expressar la seva idea de festa i molt més! Sarau és obert a tothom que tingui ganes de descobrir, sentir i passar un bon moment.

La idea del projecte és de Marta Salarich Bardia, però també hi han col·laborat Marc Garcia Coté, actor i escriptor, l’Escola oficial d’idiomes i Aula Emi, traduccions, i Barba, taller de serigrafia.