El Programa d’actuació municipal, obert a la participació ciutadana.

AjuntamentUn cop elaborats els documents base del Programa d’actuació municipal (PAM) i dels programes d’actuació dels districtes (PAD), arriba el moment que la ciutadania hi participi fent comentaris i propostes sobre la Barcelona que vol. Des d’ara i fins a l’abril, estarà obert, doncs, el procés participatiu per construir la ciutat de manera col·lectiva.  Així doncs per primera vegada s’ha dissenyat un procés híbrid, que combina la participació presencial i la digital. Per aquest motiu s’estrena el domini .barcelona amb la creació de la plataforma decidim.barcelona.

Per participar-hi només cal que us hi registreu. Hi podeu fer propostes, accedir a les aportacions que es generin, participar en debats o consultar qualsevol informació. A més, el procés permet seguir l’evolució de les aportacions i saber si s’han aprovat, si s’han modificat o si han estat descartades i per quins motius.

La participació de manera presencial es pot fer mitjançant més de 300 cites als espais reglats, com els consells de barri i les taules o els consells sectorials. En aquests espais de debat es poden fer propostes de temes que preocupen en clau de territori, de ciutat o per temes. A més, a cada districte hi haurà un punt mòbil que farà la mateixa funció per tal d’arribar a tots els col·lectius. Les propostes presencials també es recolliran a la plataforma digital, i se’n podrà seguir el recorregut (quin suport tenen, si reben comentaris, si són acceptades o rebutjades i per què).

Un cop finalitzi el procés participatiu, es redactarà el document amb les propostes finals, que es debatrà amb la resta de grups municipals i es presentarà al Plenari perquè l’aprovi definitivament.