El PROCICAT allarga 15 dies més les restriccions perimetrals per fer disminuïr els contagis de COVID-19

El PROCICAT i el Departament de Salut de la Generalitat ha decidit allargar 15 dies més les mesures per intentar continuar frenant la situació epidemiològica que es viu a Catalunya. Aquesta nova pròrroga entrarà en vigor a partir de dilluns, 25 de gener, data en què finalitzaven les mesures que van entrar en vigor el passat 7 de gener.

Segons informa el Departament de Salut actualment hi ha 2.825 ingressats i 612 pacients a les UCI, i amb aquestes dades a la mà Salut demana un esforç més per frenar la corba ascendent de la pandèmia.

Noves mesures anti-Covid-19 fins al 10 de gener de 20201 |

Les mesures aprovades són bàsicament les mateixes que hi havien aprovades fins ara com ara, l’únic canvi és que a partir del dilluns 25 de gener, seguiran vigents fins al 7 de febrer.

La mobilitat personal es continuarà limitant al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es continuarà permetent la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. Per a desplaçar-se per anar al lloc de feina o qualsevol altre desplaçament caldrà portar a sobre els diferents models de certificats de mobilitat segons el cas.

Pel que fa a les trobades amb familiars i socials es continuaran permetent sempre que no se superin les 6 persones, pel que fa a noves recomanacions, si s’ha de quedar amb trobades de caràcter social, millor fer-ho sempre en espais oberts, carrers, places o no pas en domicilis i espais tancats.

Els comerços |

Només podran seguir obrint els comerços detallistes amb una superfície màxima de 400 metres. Els centres comercials, galeries comercials i recintes comercials seguiran tancats. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. Pel que fa a l’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; però les activitats culturals sí que podran obrir fins a les 22h i també per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Els esports |

Pel que fa als equipaments esportius, tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control, segueixen suspeses les activitats del lleure infantil i juvenil i finalment també continuaran suspeses les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu.