El procés participatiu del Pla d’actuació segueix amb la convocatòria de debats.

Ajuntament

El Pla d’actuació de Gràcia segueix el seu curs obert a la participació dels veïns i veïnes que vulguin aportar i debatre sobre els temes que conté. Per aquesta raó Gràcia convoca diferents espais ciutadans tothom pot fer propostes i debatre-les per tal de reflectir l’expressió de la ciutadania en el que serà el document estratègic del govern municipal per al propers anys. Tal com es va fer en el Consell de les Dones, de Salut, de Gent Gran o d’accessibilitat. Els propers espais de debat seran els Consells sectorials de Comerç i el Debat sobre el projecte de remodelació del Mercat de l’Abaceria.

Un cop elaborats els documents base del Programa d’actuació municipal (PAM) i dels programes d’actuació dels districtes (PAD) (veure document annex), arriba el moment que la ciutadania hi participi fent comentaris i propostes sobre la Barcelona i els barris que vol. Des d’ara i fins a l’abril, estarà obert, doncs, el procés participatiu per construir la ciutat de manera col·lectiva.

Per primera vegada s’ha dissenyat un procés híbrid, que combina laparticipació presencial i la digital. Per aquest motiu s’estrena el domini .barcelona amb la creació de la plataforma decidim.barcelona.

Per participar-hi de manera presencial Gràcia convoca entre 30 i 40 cites. D’una banda,  els diferents òrgans de participació com els Consells Sectorials i els Consells de Barri,  es converteixen de facto en espais de debat participatiu on realitzar propostes… D’altra banda, també s’organitzen altres debats específics als quals es convidarà a participar als veïns i veïnes. Us podeu informar puntualment a través dels canals de comunicació habituals:  web del districte,  twitter, cartelleria.. , i  us avancem les properes cites, anota’t les properes sessions:

Calendari de debats

Debat participatiu sobre la gestió del turisme a Gràcia.
Dilluns, 4  d’abril, 18  h.
Seu del Districte de Gràcia, Pl. de la Vila de Gràcia, 2.
Tema principal: Debat participatiu sobre la gestió del turisme a Gràcia.

Debat participatiu de ciutat sobre la Ronda de Dalt.
Dimarts, 5  d’abril, 18  h.
Biblioteca Joan Maragall, C. Sant Gervasi de Cassoles, 85.
Tema principal: Debat participatiu sobre la Ronda de Dalt.

Debat participatiu sobre les temàtiques que ens preocupen com a joves: habitatge, equipaments, ús de l’espai públic, etc…
Dimarts, 5  d’abril, 18.30 h.
Espai Jove La Fontana, C. Gran de Gràcia, 190.
Tema principal: Debat participatiu sobre com decideixen els joves la Gràcia que volen.

Debat participatiu sobre necessitats d’habitatge als barris de Vallcarca i els Penitents, el Coll i la Salut.
Dimecres, 6  d’abril, 18  h.
Centre cívic del Coll, C. Aldea, 15.
Tema principal: Debat participatiu sobre necessitats d’habitatge als barris de Vallcarca i els Penitents, el Coll i la Salut.

Debat participatiu sobre els Tres Turons a Gràcia.
Dijous, 7 d’abril, 17.30 h.
Centre cívic del Coll, C. Aldea, 15.
Tema principal: Debat participatiu sobre els Tres Turons a Gràcia.