El preu del transport públic es mantindrà el 2017.

L’Ajuntament de Barcelona, Generalitat i Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han arribat a un acord per aportar conjuntament 10 milions d’euros per cobrir el cost del sistema de transport públic. Aquesta aportació —que reclamen que s’ampliï amb 10 milions més per part de l’Estat— ha de servir per cobrir el dèficit de 20 milions que representa congelar els preus de tots els títols de transport el 2017. A més, la T-12 s’ampliarà fins als 16 anys, es facilitaran més els descomptes per a les persones sense feina i es crearà una targeta bonificada per als dies amb molta contaminació.

Proposta tarifària pel 2017 |

De cara a l’any vinent, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona proposaran la congelació de les tarifes del transport públic, així com augmentar fins al 31 de desembre de l’any que els menors compleixen 16 anys la gratuïtat del transport per a nens i joves. També es preveu la creació d’un títol ambiental integrat per utilitzar els dies amb episodis de contaminació atmosfèrica, així com millorar l’accessibilitat a la targeta bonificada per a aturats.

La nova targeta ambiental —que encara no té nom— es posarà a la venda només els dies que hi hagi un episodi de contaminació, circumstància que passa entre 0 i 3 dies a l’any. La idea és que l’aprofitin els conductors perquè aquell dia deixin el cotxe a casa i facin servir el transport públic. Per això, el preu per a la zona 1 serà d’1,80 euros per fer anada i tornada, mentre que, si es compressin dos bitllets senzills, seria de 4,30 euros.

Aquestes mesures suposaran un dèficit en el finançament del sistema de 20 milions d’euros. Generalitat, Ajuntament de Barcelona i AMB han acordat assumir la meitat d’aquest dèficit previst per a l’any vinent (51%, 25% i 24% respectivament). L’altre 50% quedaria cobert si l’Estat accepta l’increment de 10 milions que li reclamen les tres administracions catalanes.

Disminució de la inversió de l’Estat des del 2008 |

L’evolució del finançament del transport públic de la Regió Metropolitana de Barcelona evidencia una clara disminució dels recursos aportats per l’Estat des del 2008, en contraposició a la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, que han incrementat la seva inversió. Concretament, l’Estat ha passat d’aportar 173,5 milions el 2008 a 98 milions el 2016.