El poble de Sallent retrà un homenatge al músic Jordi Fàbregas

Enguany i dins de la programació de la Setmana Cultural de la Vila de Sallent, es portarà a terme un homenatge molt emotiu a la firgura del desaparegut recentment Jordi Fàbregas. Tot i que va néixer a Sallent i se’n sentia molt orgullós, ell sempre deia, que es sentia fill de la Vila de Sallent de naixement i de la Vila de Gràcia d’adopció, ja que durant molts anys va ser el director del Centre Artesà Trdicionàrius.

L’homenatge serà un acte de reconeixement a tota la gran tasca que va fer pel món de la cultura tradicional i d’arrel i també a la seva personalitat.. Segons l’Alcalde de Sallent, Cabrianes i Cornet, Oriol Ribalta, «en Jordi és un sallentí que ha portat la reputació cultural de Sallent arreu del país i ara li hem de fer retorn d’aquest llegat des de Sallent».

L’acte que se celebrarà el diumenge 25 d’abril de 2021 comptarà ambde dues parts, un reconeixement institucional i una Mostra de Cultura Popular. A les 11.00 hores a l’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent acollirà l’Acte institucional amb parlaments de les autoritats assistents i descoberta de la placa commemorativa en honor a Jordi Fàbregas. Així mateix es farà la descoberta de la pintura encarregada a l’artista sallentí Quim Moya. Aquesta pintura presidirà l’entrada de la Sala on es desenvoluparà l’acte que passarà a dir-se Sala Jordi Fàbregas a partir d’aquell moment.

Seguidament, a les 11.45 hores, tots els convidats sortiran a l’exterior de la Torre del Gas on podran gaudir de la Mostra de Cultura Popular en honor del Jordi Fàbregas. Un total de 147 participants formaran part d’aquesta mostra tan singular, 109 músics i 38 figurants – ballarins.

La majoria de les intervencions que podrem veure tenen una relació directe amb Jordi Fàbregas perquè o són entitats del seu municipi de Sallent o el propi músic havia contribuït a musicar o reescriure les peces que s’escoltaran. Per més ampliació, de les diverses actuacions, adjuntem programa de mà.