El Pla d’Usos de Gràcia permetrà obrir nous comerços i nous locals de restauració a Travessera de Dalt

Fotografia: Arxiu TOT GRÀCIA

El passat 2016 l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un nou pla d’usos a Gràcia, durant els darrers quatre anys, la Travessera de Gràcia, va canviar, gràcies a ser sotmesa a una reforma integral, ampliant voreres i apostant perquè fos un espai més amable per als vianants. Passat aquest període de temps, des de la finalització de la reforma, el Govern ha observat una afluència de comerços baixa, per aquest motiu s’ha decidit modificar el Pla d’Usos de Gràcia, per tal d’ajudar a la reactivació econòmica, sempre de forma equilibrada amb la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de la zona.

La nova proposta per a Travessera de Gràcia |

Aquesta nova modificació del Pla d’Usos de Gràcia proposa incorporar la travessera de Dalt a la Zona Genèrica del Pla d’Usos i que conformi una Àrea un Tractament Específic per poder- hi obrir nous establiments de restauració, botigues de plats preparats i de comerç alimentari amb degustació, o d’activitats musicals. Així doncs de forma més detalla inclou els següents dos punts: Possibilitat l’obertura de nous establiments de restauració, així com botigues de plats preparats i de comerç alimentari amb degustació, complint amb el criteri de densitat definit en el Pla d’Usos actual. I finalment també es vol potenciar els establiments d’activitats musicals amb una superfície útil màxima de 150 metres quadrats i amb distàncies mínimes entre locals de 200 metres. El que sí que queden exclosos tal com fins ara es contemplava en Pla d’Usos és l’atorgament de llicències vinculades a locals d’exhibició sexual o les de règim especial.

El Pla d’Usos de Gràcia |

Recordem que el Pla Especial d’Establiments de Concurrència Pública o més conegut com a Pla d’Usos de Gràcia va néixer el 2014 per a donar resposta a un volum de comerços massa elevat pel que fa als locals destinats a la restauració, i a l’oci nocturn, sobretot concentrats al barri de la Vila de Gràcia. Aquest pla es va revisar l’any 2001 per afegir una disposició sobre la instal·lació de terrasses i l’any 2005 se’n va fer una revisió en profunditat. Finalment l’any 2014 es va iniciar una nova revisió a partir d’una diagnosi més acurada que va permetre definir la saturació d’activitats en algunes zones del districte i l’impacte que suposava en la vida veïnal quotidiana. Durant el 2014 i 2015 es va desenvolupar un llarg procés participatiu que va culminar amb l’aprovació, el 2016, del nou Pla d’Usos de Gràcia.

Un cop feta la proposta sobre aquestes noves mesures de dinamització del comerç la Travessera de Gràcia, les pertinents modificacions començarà el període d’al·legacions, s’haurà de debatre i aprovar al Plenari municipal.