El Pessebre de La Violeta 2020-2021 el podeu visitar fins al 2 de febrer de 2021

Fotografia: Josep Mª Contel

A portes de Nadal com és habitual i malgrat el COVID19, en moltes llars, centres de cultura popular, associacions, esglésies, places, entre altres llocs han començat a instal·lar-se els tradicionals pessebres. Seguint aquesta tradició nadalenca, el Centre de Cultura Popular La Violeta presenta per aquestes Festes de Nadal un pessebre de deu metres quadrats elaborat amb 560 figures i complements diversos de la casa de joguines PLAYMOBIL.

Fotografia: Josep Mª Contel

Una representació artística, efímera i monumental que en l’edició del 2020-21, recrea el misteri de Nadal, bastida amb les clàssiques figures de plàstic de 7,5 centímetres d’alt que donen vida a: 186 homes, 87 dones, 41 criatures i 246 animals.

Com a qualsevol altre pessebre, també hi ha cases, palaus, estables, arbres, muntanyes, pous, una posada de més de mig metre quadrat i com a novetat una casa de camp envoltada d’una vinya, una tradicional matança i la recreació d’uns tintorers, entre altres novetats en una recreació que a banda de mantenir el Naixement i l’Anunciata, també acull, un poble de pescadors, un poble de muntanya, un barri romà, diferents oficis, entre altres elements del pessebre tradicional.

Fotografia: Josep Mª Contel

Tot plegat per explicar que també amb una joguina es pot fer una recreació artística amb tots els ets i uts, sense desmerèixer del pessebre de Nadal. Tot plegat per explicar que també amb una joguina, es pot fer la recreació artística del pessebre de Nadal amb tots els ets i uts.

Una mostra que es pot visitar al Centre de Cultura Popular La Violeta, carrer de Maspons, 6 – 08012 Barcelona en l’horari de l’equipament, de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 21 hores, i els caps de setmana de 10 a 21 hores. Del 9 de desembre de 2020 al 2 de febrer de 2021

Fotografia: Josep Mª Contel
Fotografia: Josep Mª Contel
Fotografia: Josep Mª Contel