El pati de l’Escola Reina Violant s’obre al barri a partir del dissabte 21 de gener de 2017.

El proper dissabte 21 de gener de 2017 el pati de l’Escola Reina Violant se suma a la xarxa de patis oberts del districte de Gràcia amb una festa d’inauguració que comptarà amb activitats, tallers i exhibicions. D’aquesta manera el pati de l’Escola Reina Violant (C. Trilla, 18) es posa a disposició del barri en horari no lectiu com a espai de lleure educatiu i compartit amb una festa d’inauguració aquest dissabte 21 de gener d’11h a 14h.

La programació de l’acte és la següent |

11.00 h – Exhibició de ball dels gegants de Gràcia i tabalada a càrrec del grup BatuCargol
11.30 h a 13.00 h – Taller de percussió, Tallers de dibuix, Tallers de titelles i Jocs tradicionals
12.00 h – Parlaments
13.00 a 14.00 h – Masterclass de Swing.
11.30 a 13.00 h – Servei de Bar solidari (a càrrec de l’AMPA de l’escola).

Col·laboren: AMPA de l’escola Reina Violant, Teixint Connexions, Gegants de Gràcia, Batucargol, Gràcia amb el Sàhara, Associació d’Arts Escèniques per a Joves i ACIDH.

Els patis escolars oberts de Gràcia |

Els patis escolars de la ciutat s’obren com a espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents fora d’horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolar. Aquest servei municipal, que es gestiona des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, posa a disposició d’infants, joves i les seves famílies diferents patis escolars com a espais d’ús públic i de dinamització educativa, entre d’altres coses.

El servei municipal Patis Escolars Oberts al Barri té com a objectiu optimitzar l’ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social, i oferir un context segur i de proximitat on infants i joves de la ciutat, de forma autònoma, i les seves famílies puguin gaudir del temps de lleure amb un servei permanent de monitoratge. Aquest programa, que busca fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crear nous espais públics per a ús ciutadà, compta amb el suport dels districtes de la ciutat, del Consorci d’Educació de Barcelona i la implicació de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Els patis oberts disposen d’un servei de monitoratge que s’encarrega d’obrir i tancar les instal·lacions dins l’horari previst, de vetllar pel bon ús dels patis com a espais d’ús públic i, entre d’altres coses, de promoure la relació entre els usuaris. Durant el curs escolar, aquest servei municipal ofereix als usuaris la possibilitat de participar en activitats de dinamització educatives (esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.) obertes a tothom i d’entrada lliure.

Així doncs, a partir d’ara Gràcia disposarà de 5 patis oberts, un a cada barri del districte. Les activitats de dinamització educativa programades per aquest trimestre són les següents:

Escola Montseny (C. Torrent del Remei, 2)
Divendres, 27 de gener de 16.30 a 19.30 h – Maleta creativa
Divendres, 10 de febrer de 17 a 18.30 h – Construïm un hort vertical
Divendres, 24 de març de 17 a 18.30 h – Crea(c)tivitat

Escola La Sedeta (C. Indústria, 67)
Diumenge, 12 de febrer d’11 a 14 h – Maleta de circ
Diumenge, 19 de març de 12 a 13.30 h – Un matí d’atletisme!

Escola Baldiri Reixac (C. Olot, 1-13)
Divendres, 13 de gener de 17 a 18.30 h – Circ social al pati
Divendres, 3 de març de 17 a 18.30 h – Taller de construcció de titelles

Escola Josep Maria de Sagarra (Pg. Vall d’Hebron, 64)
Divendres, 3 de febrer de 17 a 18.30 h – Taller de construcció de titelles
Divendres, 3 de març de 16.30 a 19.30 h – Maleta de pilotes

Escola Reina Violant (C. Trilla, 18)
Dissabte, 21 de gener d’11 a 14 h – Festa Inauguració del pati obert
Dissabte, 25 de febrer d’11 a 14 h – Maleta de jocs d’equip
Dissabte, 18 de març de 12 a 13.30 h – Circ: Teles aèries en família

Els nens i nenes que participin a les activitats ho faran sota la responsabilitat de les seves famílies.