El nou mercat provisional de l’Abaceria al Passeig de Sant Joan començarà a construir-se a principis de gener del 2018

L’Antic Mercat de l’Abaceria ja té els dies comptats, almenys els que són per oferir servei de cara al públic. Després de més de 125 anys de vida, des del 1892, aquest pròxim 2018 començarà tota una remodelació estructural que adaptarà el recinte en un espai preparat per al segle XXI. Ara justament fa uns mesos a l’edició en paper del TOT l’hi dedicàvem un reportatge on rapissàvem la seva història, el podeu llegir en aquest enllaç.

El mercat provisonal |

El mercat provisional de l’Abaceria, al Districte de Gràcia, es començarà a construir, segons informa l’Ajuntament aquest pròxim mes de gener del 2018, després s’hagi adjudicat per un import de 3.242.233,10€. Durant tot aquest mes de desembre ja han començat els treballs d’alliberament dels espais on anirà instal·lada la carpa del provisional. Un cop comenci la seva construcció, és previst que el termini de l’obra no sigui inferior a quatre mesos i que, per tant, els paradistes puguin traslladar-s’hi la primavera del 2018.

Com serà el mercat provisional? |

El Mercat estarà situat al Passeig Sant Joan entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret. La seva superfície serà d’uns 1.900 m² aproximadament amb un altell d’uns 400 m², i donarà cabuda a l’activitat comercial de l’actual Mercat de l’Abaceria mentre durin les obres de construcció del nou mercat definitiu. Els clients quan entrin hi trobaran quaranta-tres establiments alimentaris i catorze parades especials, a més també comptarà amb les instal·lacions necessàries per al bon funcionament del mercat: cambres frigorífiques, tractament de residus, serveis adaptats, climatització i ventilació, electricitat i enllumenat, aigua sanitària, clavegueram, magatzems i logística. Els  accessos al mercat es situaran en els seus dos extrems i la part central. En paral·lel al pas lateral a la banda Llobregat del mercat, es situaran les 14 parades exteriors, no alimentàries, que tindran tancament individual. Finalment la instal·lació del nou mercat no afectarà el trànsit de la zona que podrà seguir circulant sense cap canvi.

La proposta del nou mercat definitiu |

Us recordem que la proposta per al mercat definitiu, va ser aprovada el juliol del 2016 per la majoria del l’assemblea de comerciats del mercat (95% de vots positius), preveu la rehabilitació integral de l’edifici, i l’obra de remodelació del mercat té un pressupost aproximat de 25.000.000 €. Durant aquest any 2018 es preveu redactar el projecte arquitectònic del nou mercat i la construcció del mercat provisional. Les obres del nou mercat està previst que s’iniciïn el 2018 amb una durada prevista d’entre 24 i 30 mesos.