El nou Mercat de l’Abaceria: més obert i amb una tercera planta

Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Aquest dijous 18 de febrer de 2021 l’Ajuntament i el Districte de Gràcia han donat nova informació de com serà el nou Mercat de l’Abaceria de Gràcia. Ara veu la llum un nou projecte on s’amplia una planta subterrània més i una façana més oberta a l’exterior, són algunes de les novetats que destaquen d’aquest nou projecte.

Aquestes novetats són una resposta segons l’administració a les demandes d’entitats comercials i associacions veïnals, que reclamaven més espais. Així doncs el nou mercat tindrà una nova planta subterrània d’una superfície de 3.500 metres quadrats destinats a la construcció de diversos magatzems perquè diverses entitats i associacions veïnals en puguin fer ús. Per tant finalment el recinte del mercat tindrà un total 13.164 metres quadrats. Aquestes modificacions significa també una millora de l’obertura del mercat cap a l’exterior i guanyar un total de 1.120 metres, un espai similar a la mida de la plaça John Lennon.

Footgrafia: Ajuntament de Barcelona

També cal destacar segons el nou projecte, el mercat serà més obert, gràcies a una infraestructura amb més vidre, que facilitarà que les parades de l’interior puguin interactuar amb el carrer, i incorporarà nous operadors per complementar l’oferta de productes frescos del mercat, per exemple, amb un espai d’economia cooperativa i un autoservei. Recordem que el nou mercat disposarà d’una planta, un entresòl i finalment tres plantes subterrànies. A la part de l’entresòl hi haurà dependències del mercat com la Direcció, i l’Associació de Venedors amb diverses sales per a activitats. A la planta baixa hi haurà pròpiament el mercat amb les seves parades, 43 d’alimentació a l’interior i a l’exterior 14 parades que no seran d’alimentació. Uns 300 metres quadrats de l’interior estaran destinats a una cooperativa de productors, hi haurà parades que tindran aspecte de botiga i també hi haurà un espai per a flors.

A la primera planta subterrània hi haurà un espai per un establiment d’autoservei a banda d’una zona logística, a la segona planta i tercera hi trobarem els magatzems i cambres frigorífiques, a més d’aparcament per als clients, espais per als residus, espais de descàrrega i diversos espais per ser utilitzats com a magatzems per a les entitats i associacions del barri.