El nou Govern municipal. Raimundo Viejo Regidor de Gràcia.

sant jaume ajuntamentBarcelona ja ha començat el canvi de govern, després de què el passat dissabte 13 de juny, es constituís el nou Ajuntament. D’aquesta manera ja s’han signat els primers decrets del mandat 2015-2019, a través dels quals queda definida l’estructura política i executiva inicial del consistori. La nova alcaldessa, Ada Colau, ha nomenat els 4 tinents d’alcalde, els membres de la Comissió de Govern i els regidors i regidores dels 10 districtes de la ciutat. També s’han nomenat els gerents de les principals àrees, dels districtes i d’alguns instituts municipals.

El nou Govern té 4 tinents d’alcalde: el primer és Gerardo Pisarello, al capdavant de l’àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica, que també serà regidor de Sarrià – Sant Gervasi; la segona, Laia Ortiz, que liderarà l’àrea de Drets Socials i Sant Andreu; el tercer, Jaume Asens, dirigirà l’àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència i Sants-Montjuïc; i la quarta, Janet Sanz, que assumirà l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i Nou Barris.

Així mateix, Colau ha determinat algunes de les regidories i delegacions sectorials com el Comissionat de Seguretat, que estarà a càrrec d’Amadeu Recasens i que dependrà directament de l’Alcaldia; la Regidoria d’Ocupació, Empresa i Turisme, amb Agustí Colom; la Regidoria de Cicle de Vida, Feminisme i LGTBI, amb Laura Pérez; la Regidoria d’Habitatge, amb Josep Maria Montaner; la d’Educació i Universitats, que serà liderada per Raimundo Viejo; la de Participació i Territori, per Gala Pin; i la de Mobilitat, per Mercedes Vidal. A la vegada, Gala Pin, serà la regidora de Ciutat Vella; Agustí Colom, de l’Eixample; Laura Pérez, de les Corts; Raimundo Viejo, de Gràcia; Mercedes Vidal, d’Horta-Guinardó, i Josep Maria Montaner, de Sant Martí, i el gerent municipal del nou Ajuntament és Jordi Martí Grau.

En un altre decret ha quedat definida la nova organització executiva de les gerències i instituts municipals, en què destaquen Jordi Martí com a gerent municipal; Marta Clari Padrós, gerent de Coordinació i Recursos, i Jordi Ayala Roqueta, gerent de Presidència i Economia. A més, s’han designat els presidents i vicepresidents dels òrgans de govern dels organismes autònoms municipals i les entitats públiques empresarials que formen part de l’Ajuntament.

Districte de Gràcia.

Raimundo Viejo, és el nou regidor del districte de Gràcia. Possiblement el nostre districte sigui el que més temes té sobre la taula,  com ara definir el nou pla d’usos i regular-hi l’impacte del turisme, a més de la regulació d’obertura de nous establiments hotelers. El nou regidor del districte serà el politòleg i activista Raimundo Viejo (Vigo, 1969), que va ser el número 5 de la llista de Barcelona en Comú.