El Metro de Barcelona rep el primer dels 12 trens que reforçaran les línies de metro més utilitzades

Fotografia: Pep Herrero (TMB)

A partir d’aquest mes de desembre el Metro de TMB posarà en marxa el els primer dels 12 trens que reforçaràn el servei de Metro a les línies L1, L3, L4 i L5 per incrementar el material mòbil. Sobre les 142 unitats que actualment formen la flota de les línies convencionals de la xarxa, l’entrada d’aquestes 12 suposa una ampliació del 8,5%. En termes de servei, l’augment de combois en hora punta al final del 2021 serà del 9,2%. Els primers dos cotxes d’aquest primer tren, de la sèrie 9000, han van arribar per carretera des del centre industrial d’Alstom de Santa Perpètua de Mogoda, a les cotxeres de Metro s’acoblaran els cinc vehicles i es duran a terme els ajustos i les proves d’homologació oficial abans que el comboi s’integri a la circulació comercial a la línia 4, a partir de la segona quinzena de desembre. 

El comboi |

Els trens de la sèrie 9000 circulen actualment per les línies 2 i 4 (amb conductor) i 9/10 (automàtics) i estan formats per cinc cotxes intercomunicats que totalitzen 86 metres de longitud. Disposen de 20 portes per banda per a l’entrada i sortida de passatgers, amb una capacitat màxima de 973 persones (en la versió amb cabina de conducció), de les quals 112 poden viatjar assegudes, a més de dos espais per a cadires de rodes (als dos extrems) i un per a bicicletes al cotxe remolc central. Els motors sumen una potència de 2.480 kW que els permeten assolir una velocitat màxima de 85 km/h. Reben l’energia elèctrica per catenària de 1.200 volts i disposen de frenada regenerativa. Per al confort i la seguretat, compten amb aire condicionat d’alt rendiment, senyalització òptica i sonora de pròxima estació, videovigilància, monitors de videoinformació, megafonia, intercomunicadors, tiradors d’emergència i desbloquejadors de portes.

El calendari |

D’acord amb la comanda que TMB va realitzar el passat març del 2018, el Metro rebrà a mig desembre un segon tren 9000, també per a la línia 4. Per la seva banda, CAF entregarà el primer semestre del 2020 quatre trens de la sèrie 6000 per a la línia 1, dos trens de la sèrie 5000 per a la línia 3 i quatre més del mateix model per a la línia 5. Els 12 nous trens estan valorats en 92 milions d’euros i TMB els adquireix mitjançant una operació d’arrendament financer o lísing.