El Lliure de Gràcia obre temporada.

Rosa Maria Sardà

La sala del Teatre Lliure de Gràcia obre la temporada 15/16 amb dues peces de l’italià Stefano Massini: l’una, CrecEnUnSolDéu, tracta la vida quotidiana a la franja de Gaza; l’altra, Dona no reeducable, de la periodista Anna Politkóvskaia, assassinada el 2006 per anar en contra del posicionament rus en el conflicte txetxè. Dos monòlegs per a dues actrius, Rosa Maria Sardà i Míriam Iscla, traduits i dirigits per Lluís Pasqual, que es podran veure en funcions alternes al Lliure de Gràcia.

Del 22 de setembre a l’11 d’octubre.

CrecEnUnSolDéu és un text molt recent que reuneix a l’escenari tres dones: una israeliana de 50 anys, professora d’història a la Universitat de Tel Aviv; una estudiant palestina de 20 anys, indignada per les injustícies que pateix el seu poble, i una militar nord-americana de 40, membre de les forces de pau, que se sent molt allunyada d’aquells a qui ha de protegir. Tres vides que transcorren en paral·lel i que, sota la direcció de Lluís Pasqual, interpretarà en solitari Rosa Maria Sardà en el que suposarà l’estrena mundial de l’obra.

Del 23 de setembre al 3 d’octubre i del 15 al 22 de juny.

El segon monòleg, Dona no reeducable, tindrà a casa nostra la cara i la veu d’una altra actriu, Míriam Iscla, que encarnarà la periodista russa Anna Politkóvskaia, assassinada pel terrorisme d’estat l’octubre de 2006.