El grup de la Nova Cançó «El Tricicle» en concert al C.A.T. aquest dijous.

eltricicle

Un dels  grups que a finals dels anys 60 del segle passat va entrar a formar part del moviment de la Nova Cançó va ser El Tricicle dels germans Roda amb en Frederic, l’Àlvar i  l’Ignasi. El poeta Pere Quart (Joan Oliver), amic de la família Roda, es va oferir a fer lletres perquè les musiquessin i, a més, els va suggerir el nom del grup. 

De seguida van fer tractes amb la casa Concèntric, un segell discogràfic fundat per Ermengol Passola i Josep M. Espinàs i van enregistrar el seu primer disc amb les cançons La vaca suïssa i Cap a la lluna, amb lletres de Pere Quart i música d’en Frederic. Sens dubte aquell primer disc va ser la rúbrica que confirmava que El Tricicle tenia carta de naturalitat en el moviment de la Nova Cançó. Era un grup de cançó satírica, tot i que no va renunciar a fer algunes incursions en el que podríem anomenar cançó d’autor. Pel que fa a les lletres de les seves cançons, a més del poeta Pere Quart, van treballar amb autors com Josep M. de Sagarra, Joan Vergés, Miquel Martí i Pol, Gabriel Ferrater, Joan Brossa, Josep Vicenç Foix, Joan Vinyoli, Joan Salvat Papasseit i Tomàs Garcés entre d’altres.

Fa uns anys el grup es va tornar a reunir al Teatre de Ponent de Granollers per posar en escena les seves cançons i constatar la seva vigència. El mes de novembre de l’any passat  El Tricicle es va tornar a reunir al Teatre La Seca Espai Brossa de Barcelona i els seus seguidors de sempre, que no l’han oblidat, van tenir la oportunitat de reviure vells temps.  Però també un nou públic que no els coneixia ha descobert en El Tricicle una manera molt personal de fer cançons i de interpretar-les. Ara, de nou, es retroben al Centre Artesà Tradicionàrius amb un espectacle en torn a les seves cançons i la seva època. Un nou repte pel grup que, malgrat els anys que han passat, segueixen conservant l’esperit inquiet de la seva generació. Els podreu veure aquest proper dijous 12 de maig a les 21.30 hores al C.A.T.