El Grup de Creadores Minerva ens proposa dos nous tallers sobre art i violències per aquesta tardor

S’acaba l’estiu i es comencen a perfilar les activitats i tallers per al nou curs 2021-2022 i aquest és el cas del Grup Creadores Minerva que ja estan treballant en noves propostes artístiques de cara al primer trimestre del nou curs, que comença a partir de setembre. Tot seguit us expliquem els dos primers tallers que han preparat.

Taller sobre Art i Violències |

Quatre són les tipologies bàsiques de les violències cap a la dona: Violència física, Violència sexual, Violència psicològica i Violència econòmica, a partir de les quals seqüencionaran els diversos apartats que conformen cadascuna d’elles.

En aquest taller tractaran sobre el desequilibri de les relacions de poder centrant-nos en la: Perspectiva de Gènere, oferint una mirada interseccional. Així doncs en aquest taller es mostraran artistes contemporànies que han tractat sobre aquestes tipologies de forma conceptual a través de la performance, la instal·lació, la pintura, el dibuix, el collage, la fotografia i l’escultura i a més es relacionarà la subjectivitat del cos amb l’art com a mitjà d’expressió, amb teòriques de: Rita Segato, Judith ButlerHélène CixousKimberlé Williams…

Artistes que presentaran seran:

Judy Chicago, Miriam Shapiro, Ana Mendieta, Rebecca Horn, Louise Bourgeois, Kara Walker, Mais Jorba, Sandra P. Fernández, Júlia Montilla entre d’altres. Serà un taller amb una part de teoria i una de pràctica i impartit per les formadores Montse Cosidó i Jonathan Elbaz. La duració del taller serà d’un trimestre i el seu horari serà els dimecres de 17 a 18.30 hores al Centre Moral de Gràcia al Carrer Ros de Olano 9. Qui vulgui ja pot reservar plaça al mateix centre o bé al correu electrònic: elcentre@elcentregracia.cat

Taller d’art Intuïtiu |

La segona proposta que ens arriba de la mà de les Creadores Minerva és el taller que porta per nom «Taller d’art Intuïtiu», on els participants pintaran a través del que els proposin les seves pròpies emocions i posteriorment es parlarà sobre elles. El taller està impartit per l’artista Cris Méndez i es realitzarà tots els dimecres d’octubre novembre i desembre de 10 a 12.00 hores al mateix Centre de Gràcia a Ros de Olano. També podeu reservar la vostra plaça.