El Gran Metropolitano de Barcelona, L3 La primera línia de metro de Barcelona

Fotografia: TOT Gràcia

Cada vegada són més les persones que utilitzen el Metro per venir a Gràcia o molts graciencs que també l’utilitzen per anar amunt i avall de la ciutat. Gràcia és un dels Districtes, més ben connectats en aquest mitjà de transport, hi trobem tres línies l’L4 amb estacions a Joànic o Verdaguer, l’L5 també a Verdaguer o a Diagonal i l’L3 la línia verda, que és sens dubte la que té més parades i connecta tota Gràcia des de Diagonal fins a Vallcarca i els Penitents. Avui però volem endinsar-nos en els túnels de l’L3 per conèixer-la una mica millor.

Com dèiem a Gràcia hi arriba la xarxa de Metro i també la dels Ferrocarrils de la Generalitat, però la línia que te més parades entre elles la de Diagonal, Fontana, Lesseps i Vallcarca i per tant uneix pràcticament de forma vertical el Districte és la línia verda o també conguda com la L3. Aquesta línia del suburbà de Barcelona és la més antiga, inaugurada l’any 1924, en un principi el trajecte era de les estacions de Catalunya fins a Lesseps i era propietat de l’empresa Gran Metro fundada el 1921 amb l’objectiu d’iniciar la construcció de la línia i posteriorment explotar-la comercialment. L’any 1925 la línia s’allarga direcció mar fins al Liceu i el 1952 l’Ajuntament de Barcelona aprova la municipalització de les diferents empreses de transports públics de la ciutat. Però seguim el nostre trajecte, la seva prolongació però no va arribar fins ven entrada la dècada dels 70. Abans però a l’any 1968 es decideix tancar l’estació de Ferran i s’obre Drassanes, amb ella vindran de noves com les del Paral·lel i posteriorment fins arribar a la Zona Universitària.

Les estacions gracienques |

L’estació de metro de Fontana es va inaugurar uns mesos després de la posada en marxa de la línia i ho va fer ja entrant l’any 1925, i la trobem soterrada amb entrada exterior a peu de carrer a Gran de Gràcia cantonada amb el carrer d’Astúries i disposa d’un sol vestíbul al costat nord on disposa d’escales mecàniques i i també d’ascensor. L’estació de Lesseps va ser final de trajecte des de l’any 1924 i fins al 1985, fins a finals dels 80, és a dir el 1988 també hi havia els tallers i les cotxeres.

L’estació de Lesseps està situada sota el carrer Gran de Gràcia, entre el carrer Maurici Serrahima i la plaça Lesseps i cal destacar que és un dels trams on els trens circulen pel nivell més profund de la línia. A partir de l’any 1985 la línia segueix creixent, direcció muntanya, i es posa en marxa l’estació de Vallcarca, amb l’entrada en servei del tram entre Lesseps i Montbau. L’estació es troba sota l’Avinguda de l’Hospital Militar i disposa de dos accessos, un entre el carrer de l’Argentera i el pont de Vallcarca, i l’altre a l’avinguda República Argentina, finalment acabem el nostre recorregut a l’estació de Penitents inaugurada el mateix any. Actualment la línia disposa de vint-i-sis estacions i el trajecte de punta a punta té una mitjana de 30 minuts, ja que els trens circulen a uns 26,6 km/h.

El Gran Metro |

La història de la línia es remunta al 1908 quan l’Ajuntament de Barcelona comença a realitzar una sèrie d’obres a l’altura de la Via Laietana per a una futura línia de ferrocarril metropolità, i el 26 de maig de 1921 es constitueix la societat Gran Metropolitano de Barcelona S.A, per iniciar la construcció i explotació d’una línia de metro a la ciutat de Barcelona anomenada Gran Metro, avui coneguda com L3 de Lesseps a Liceu i com L4 de Passeig de Gràcia a Jaume I i gestionada per TMB.

En el primer projecte la terminal de trens havia d’estar ubicada al Passeig de Sant Gervasi, però finalment es va programar a la futura estació de Lesseps, amb aquesta decisió l’empresa volia aprofitar les diverses línies de tramvia que operaven a la zona. La inauguració del primer ferrocarril metropolità de la ciutat va ser el 30 de desembre de 1924, l’any 1955 l’empresa va acordar amb l’administració un pla de l’adquisició de les accions per part l’Ajuntament i l’any 1958 l’Ajuntament va acabar de comprar el Ferrocarril Metropolità de Barcelona.