El Festival Tradicionàrius tanca edició aquest divendres 23 de març de 2018 amb més de 10.000 espectadors.

Fotografia: David Ramon.

Després de tres mesos de plena activitat musical, presentant les propostes més interessants del panorama de la música folk, des de l’escenari de Gràcia, el festival, arriba aquest divendres 23, al seu darrer dia i tanca una nova edició amb la mítica cercavila protagonitzat per les Colles de Cultura de Gràcia i amb un doble concert de dos grups de l’escena musical més jove i trencadora A l’Aire i la BigCat de Música Llatina.

Enguany una vegada més i en aquesta 31a edició del Festival Tradicionàrius hi han passat uns 10.000 espectadors, que han gaudit dels més de 60 grups de Catalunya, d’arreu de la península i d’altres indrets d’Europa; i de les 50 activitats musicals i culturals programades: concerts homenatge, 9 presentacions de discos, Tradicionàrius al Territori, Folk als Mercats, Les Vespres dels dimecres, concerts amb sold out, nits de ball folk, presentacions de llibre, exposicions, concerts carta blanca, la celebració de la diada de Saint Patrick‘s, cercaviles i tallers. Una edició que ha comptat amb més de 50 entitats, institucions i associacions que han donat suport al Festival Tradicionàrius.

Cloenda del Tradicionàrius 2018 |

El divendres 23 acomiadarem el festival amb, les Colles de Cultura Popular de Gràcia, que engegaran la nit amb la mítica cercavila de la plaça de la Vila al CAT (20.30 h) amb mostres i lluïments a la Plaça d’Anna Frank. Comptarà amb la presència de: Trabucaires de Gràcia, Geganters de Gràcia, Bastoners de Gràcia, Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, La Vella de Gràcia, Drac de Gràcia, La Diabòlica de Gràcia, La Malèfica del Coll, GaudiamusAtzeries de la Vella i Castellers de la Vila de Gràcia. El doble concert de cloenda programat per les 22.00 hores anirà a càrrec de dos grups de l’escena folk més jove i emergent. Dues propostes trencadores que reinventen el folk des de la cançó i els ritmes llatins. A l’Aire presentant el seu primer disc «Entre cançons» i La BigCat de Música Llatina serà l’últim grup que actuï a la 31a edició del Tradicionàrius amb la presentació del disc La Sardina Llatina.

I després del Tradicionàrius, Primavera Folk 2018 |

El CAT, com a centre estable de música folk i tradicional, continua la seva tasca de difusió amb una programació musical en el marc del cicle Primavera Folk 2018. Podrem escoltar les propostes dels grups: CatFolkin i Senyor dels Llamps (13/04), els Hermanos Cubero (20/04), Les Violines (04/05), la Magalí Sare (12/05), Alkinoos Ioannidis (18/05), La Patum al CAT (24/05), la Meritxell Nedderman trio (25/05), Roger Andorrà (26/05), Arianna Savall i Petter Udland (01/06) Falsterbo (22/06), i el 17è cicle de concerts La Taverna del CAT.