El Festival Tradicionàrius acull l’espectacle que commemora la celebració dels 40 anys dels Grallers de l’Acord

El divendres 31 de gener de 2020 el Festival Tradicionàrius acull l’espectacle que commemora la celebració dels 40 anys dels Grallers de l’Acord, formació que va tenir un paper clau en la recuperació de la gralla en els anys 60 i 70 del segle passat. L’espectacle està dividit en quatre grans blocs representats per 4 formacions. Al primer bloc, els Grallers de l’Acord tornaran als escenaris recuperant els temes més emblemàtics del grup Tigger Rag, Mi casita de papel o Yesterday, amb el seu estil propi.

En el segon bloc, els Quatre Quarts posaran en relleu la seva labor educativa, El tercer bloc, encapçalat pels Criatures, farà èmfasi a la capacitat d’assolir un nivell de difusió internacional considerable del so de la gralla i l’obertura a noves possibilitats artístiques.

Qui van ser els Grallers de l’Acord? |

Els Grallers de l’Acord van construir un projecte de ball de gralles actualitzat per l’època i innovador al seu moment, amb arranjaments actualitzats dels temes de moda, on maximitzaven les possibilitats que els oferien els limitats recursos de què disposaven. Els grups de tres gralles i timbal ja no són l’únic tipus de formació que pot oferir un acompanyament en la Cultura Popular i Inxa Brass Band n’és un exemple, formació que sense perdre l’essència de la tradició aporta aire fresc a l’espectacle de carrer.