El Festival Folk Internacional Tradicionàrius arriba a la seva 30a edició.

El Festival Folk Internacional Tradicionàrius arriba a la seva 30a edició amb una salut de ferro. Del 13 de gener i fins al 23 de juny de 2017, el Centre Artesà Tradicionàrius, al cor de la Vila de Gràcia, serà el punt neuràlgic de la gran celebració que han preparat els oragnitzadors per a celebrar els seus 30 anys. Una edició molt especial que recollirà el bo i millor de l’escena folk actual amb més d’un centenar d’activitats i més de 500 artistes d’arreu del món, dels quals un 30 % seran grups internacionals i de la península Ibèrica, mentre que el 70 % restant serà grups de Catalunya, Les Illes, La Vall d’Aran i el País Valencià.

El 30è Tradicionàrius 2017 en dades |

48 concerts i 14 balls folk |

Enguany el fetsival compatarà amb grups emergents que presenten les seves propostes més eclèctiques, com també amb grups de llarga trajectòria que rememoraran les seves carreres artístiques, celebrant molts d’ells concerts emblemàtics a l’escenari del C.A.T. en anteriors edicions del Tradicionàrius. 

17 presentacions del discos |

La 30a edició acull treballs discogràfics de grups novells i de músics veterans, de fusió de la música d’arrel amb d’altres estils, discos que recuperen l’essència del folk o treballs que recuperen el llegat del Gato Pérez.

6 estrenes absolutes de grans espectacles |

En aquesta edició el fetsival comptarà amb els espectacles de Tren Seeger, Martin Carthy & Ruper Ordorika, el projecte de la fusió d’estils de la Rufaka Folk Jazz Orquestra, o l’associació de dos grups emblemàtics com Els Francolins i La Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.

4 presentacions de llibres |

La literatura musical també es fa espai en el Tradicionàrius, es presentraà el segon volum de la col·lecció de CAT Edicions Músiques de tabalers: Kabum / El llibre de Ferran Riera: El Grup de Folk. Crònica d’un esclat / Pep Xico Bet (1876-1936), vida i cançons, llibre dedicat a l’autor de d’algunes de les cançons de denúncia social que havia popularitzat el grup UC i  La biografia del músic Eliseo Parra.

4 celebracions d’aniversaris molt esperats |

Les efemèrides s’han de celebrar, motiu pel qual es commemoren els 25 anys dels Foguerons a Gràcia, els 30 anys de carrera musical de Rosa Zaragoza, els 50 anys d’escenaris de Maria del Mar Bonet i els 50 anys del Grup de Folk.

4 presentacions d’exposicions |

El relat expositiu hi serà present amb les mostres sobre Sant Antoni, la Festa Major de l’hivern / Sant Agustí 1928. Fotos de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya / Ordeno, mano i disposo. El Consell dels Bulls del Carnaval de Gràcia / Músics de Festa.

Programació Inauguració del Festival |

DIVENDRES 13 INAUGURACIÓ Seguici inaugural Kabum + Col·lectiu Guirigrall DE LA PLAÇA DE LA VILA AL C.A.T. / 22 H CONCERT INAUGURAL Trenta Tradicionàrius traçats: 1988-2017 C.A.T. / 22.30 H / 10-12 € – AMICS: 6 €.