Gràcia celebra el Dia internacional de les Persones amb Discapacitat.

capacitats16El dia 3 de desembre és el Dia internacional de les Persones amb Discapacitat, a Gràcia s’han preparat diverses activitats per seguir treballant per la sensibilització social cap a una societat més inclusiva, participativa i accessible. Des del districte de Gràcia es vol conscienciar a la societat, on la igualtat d’oportunitats sigui una realitat, dissenyant accions que permetin trencar barreres físiques, socials i psicològiques. La diversitat és riquesa social i la integració de totes les persones un benefici social, econòmic, polític i cultural per a totes i tots.

Per aquest motiu des de 28 de novembre fins al 2 de desembre s’ha preparat una exposició a la seu del districte, tallers per a infants a càrrec dels usuaris d’entitats de persones amb discapacitats de Gràcia, espectacles i més. El dijous 1 de desembre a les 18.15 h tindrà lloc la lectura del manifest «Capacitats i participació de les persones amb diversitat funcional» a la Plaça de la Virreina a càrrec d’usuaris de les entitats JOIA, ARAPDIS, Salut Mental Gràcia i ACIDH.

Dijous 1 de desembre |

A la Plaça Virreina De 17.30 h a 18.15 h Taller-espectacle “Drum Circle” A càrrec d’AMAD i amb la col·laboració de les entitats que treballen amb persones amb discapacitat del Districte.

De 18.15 a 18.30 h Lectura del manifest “Capacitats i participació de les persones amb diversitat funcional” per Commemorar el Dia Internacional de Persones amb Discapacitat A càrrec d’usuaris de les entitats JOIA, ARAPDIS, Salut Mental Gràcia i ACIDH.

Divendres 2 de desembre |

A la Plaça de la Vila de Gràcia De 10 a 12 h Taller “Reguem i participem amb il·lusió” A partir de materials reciclats els infants construiran un detall personalitzat. A càrrec del Centre Ocupacional Eneida.

Taller “Decorem el Nadal” Els infants dirigits pels usuaris de l’entitat elaboraran guarnits per l’arbre de Nadal. A càrrec del Club Social ACIDH.

De 10 a 12 h Tallers adreçats a infants a càrrec dels usuaris d’entitats de persones amb discapacitats de Gràcia. Taller “Quina capacitat tindria el teu espantaocells?” Treballaran valors com la diferència, les capacitats i la participació de totes les persones a la societat. A càrrec del Club Social Gràcia i del Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia.

Taller “Arrela’t” Posaran en valor les competències de les persones amb diversitat funcional i el treball en equip, a l’hora que es transmet als infants la importància de tenir cura del medi ambient. A càrrec del CET de Jardineria d’ARAPDIS.

Taller “El Joc de les emocions” Els infants aprendran a identificar les emocions que apareixen representades en diferents imatges i els hi posaran nom. A càrrec de Prelaboral i Servei de Rehabilitació Comunitària de JOIA.

De 12 a 12.20 h Cloenda amb conte musical A càrrec d’AMADAssociació de Musicoterapeutes Arterapeutes i Dansaterapeutes d’Europa.