El divendres 24 de setembre podrem veure al Centre de Gràcia l’obra «Medea Redux»

El proper divendres, 24 de setembre a les 18:00 hores, el  Grup de Teatre del Centre Moral i Instructiu de Gràcia presenta al teatre d’El Centre l’obra “Medea Redux”.
Segons els responsables de la posada en escena al teatre de El Centre “La mitologia grega ens ha dut una infinitat d’històries i d’autors, Eurípides en particular, destaca per la seva labor en ressaltar els aspectes més commovedors de Medea, associant-los amb un personatge desequilibrat per la infidelitat del seu marit i trastocada per la gelosia i l’amargura, fins al punt de matar els seus fills en un atac de desesperació. D’aquest clàssic grec pren la inspiració, «Medea Redux», escrita el 2002 per l’autor estatunidenc Neil LaBute com a part de «Bash: Latter-Day Plays» -un conjunt de tres obres curtes: Iphigenia in Orem, A gaggle of saints i Medea Redux–, una obra que resumeix la vida d’una dona que als 13 anys es va veure obligada a «créixer de cop en un parell de segons».
L’argument de l’obra |
L’acció té lloc en un únic acte i espai: la sala d’interrogatoris d’una comissaria de policia. Allà, la protagonista, atrapada entre el present i el passat, davant d’un agent invisible, va descobrint els motius pels quals es troba en aquell lloc, comença a detallar la relació que va mantenir a l’adolescència amb el seu professor de secundària i les conseqüències derivades d’aquesta relació: l’embaràs i el naixement del seu fill i la tragèdia posterior que fa un tomb de 360° a la Medea d’Eurípides al final de la història.
Podreu veure l’obra a les 18.00 hores al teatre d’El Centre el divendres 24 de setembre de 2021, podeu comprar les entrades en aquest enllaç