El dissabte 15 de desembre arriba la 5a edició del Fem Mercat a Vallcarca

Fotografia: Cedida

Ara ja fa un any que el projecte Fem Mercat a Vallcarca va començar a ser una realitat i la seva acollida per part del veïnat i col·lectius del barri ha fet possible la seva consolidació. Aquesta és la primera edició en què se celebrarà el mercat més proper a l’hivern, una oportunitat per conèixer de primera mà quines són les hortalisses i fruites d’aquesta època de l’any. Un dels propòsits des de l’inici del Fem Mercat a Vallcarca ha estat el de poder comptar amb producció de proximitat per tal de fer possible l’apropament entre productors i productores i clients i clientes, sense intermediaris. La 5a edició del mercat que se celebrarà el dissabte 15 de desembre de 2018 també compta amb dues activitats noves: una ruta per conèixer les experiències d’autogestió veïnal i d’Economia Social i Solidària del barri amb, i una altra ruta de reconeixement de plantes i bosc comestible.

Com ja és habitual el mercat comptarà amb parades de fruites i verdures, també de formatges, mel, melmelades i productes elaborats amb safrà. A més, com a novetat hi haurà una parada especial amb productes de la zona de l’Anoia i la Conca de Barberà, i llegums i farines. Com cada edició també hi haurà parades d’altres productes com la cosmètica, el tèxtil, i l’artesania.

En el mercat també podrem assistir a diverses activitats que s’han programat. D’11.00 hores a 13.00 hores hi haurà un taller d’embolcalls per apendre a fer un porta-entrepà, i així contribuir a la reducció de residus, i un taller on experimentar la tècnica de la cistelleria amb vímet i on cada participant podrà crear un sonall amb vímet. Per completar l’agenda d’activitats del 5è Fem Mercat Vallcarca a les 12.30 hores hi haurà la xerrada titulada «Alternatives de consum. Experiències pràctiques d’intercanvi, reparació i aprofitament« amb Xaingra, Xarxa d’Intercanvis de Gràcia, Restarters Bcn i Sobres Mestres.

Durant tota la jornada s’habilitarà un espai infantil amb els jocs de Qui Sap Què, protagonistes d’aquest espai en altres edicions, fets amb materials reciclats i que posen a prova la imaginació i la destresa de petits i grans. També hi haurà un espai dedicat a l’intercanvi per deixar allò que ja no s’utilitza i endur-se el que es necessiti (roba, llibres, altres objectes, serveis…). I tampoc podia faltar en aquesta edició una mostra de propostes de millora del barri, per una millora sostenible de Vallcarca, amb la presència de l’AVV Som Barri i l’Observatori de Vallcarca.

El 5è Fem Mercat Vallcarca també comptarà amb una barra on poder esmorzar o fer el vermut, amb productes ecològics i de temporada, ràdio en directe que retransmetrà la jornada i amenitzarà el matí, dinar (Diomcoop) i finalment les mescles de Dj jahzzmvn posaran el punt final a tot un matí de consum conscient i barri a la placeta del metro Vallcarca.