El CUAP de Gràcia ofereix nous serveis.

salutEl Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Gràcia, que actualment i de manera provisional dóna servei des de l’Hospital de l’Esperança, és un servei d’atenció de proximitat per a aquelles urgències que no requereixen l’ingrés hospitalari. Aquest equipament ha incorporat recentment nous serveis per als veïns i veïnes. El CUAP de Gràcia, que treballa en xarxa amb els Centres d’Atenció Primària (CAP) i els hospitals de referència, ja va integrar el passat 1 de desembre una ampliació de l’horari de dilluns a diumenge de 8 a 24 hores. 

Els serveis que ofereix en l’actualitat són urgències mèdiques de baixa complexitat (adults i pediatria), urgències de baixa complexitat de traumatologia i cures d’atenció continuada els caps de setmana i festius a l’àrea d’influència. Altres tipus de serveis que realitza són exploracions complementàries: ECG, Radiologia Simple, analítica seca, gasometria i test de drogues.

Al CUAP de Gràcia hi ha personal mèdic de primària del CAP Larrard, gestionat pel PAMEM des del passat 1 d’abril, empresa pública amb participació majoritària de l’Ajuntament.

Amb la posada en funcionament del nou centre d’atenció primària de Gràcia del c/Còrsega, actualment en obres, s’afavorirà la reordenació i adequació d’espais i serveis del CAP de Larrard i el servei d’urgències d’atenció primària (CUAP) es traslladarà físicament a l’equipament del c/ Larrard, serà llavors quan es treballarà en la línia de donar servei 24 hores. Actualment el CUAP Gràcia dóna atenció als barris de Lesseps/La Salut, Gràcia, la Vila de Gràcia, Joanic, Sanllehy i Vallcarca.

En el marc del Consell de Salut celebrat al Districte el dia 2 de juny, la Comissió de seguiment del CUAP de Gràcia va informar àmpliament i es va donar a conèixer la campanya informativa del PAMEM. En la campanya, a través d’un tríptic s’expliquen els serveis i recursos que ofereix el CUAP i la seva funció.