El Coll acull aquest disaabte el Trapicoll el primer mercat d’intercanvi al Parc de la Creueta.

Fotografia: David Ramon

Aprofitant que durant aquests dies es celebra la Festa Verda que es realitza al Parc de la Creueta del Coll, la Comissió de Cohesió Social de la Taula Comunitària del Coll posa en marxa el Trapicoll el primer mercat d’intercanvi que en podrem gaudir durant el dissabte 12 de maig de 2018.

Segons els organitzadors el mercat d’intercanvi és un espai que té per objectiu donar una nova vida als productes, practicar les 3 R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar, així com promoure el consum responsable i la desmaterialització, és a dir, fer més amb menys. La participació en el mercat serà oberta a tothom que sigui major de 18 anys, i pot participar de forma individual o bé a representant una entitat. Qui vulgui participar han de personar-se el dia de la celebració del mercat a partir de les 10.45 h al punt d’informació del mercat, amb el seu DNI. Al punt d’informació es facilitarà el número d’espai a manera d’identificació que hauran de col·locar en un lloc de la parada ben visible. La repartició d’espais es farà per ordre d’arribada. Dins del mercat la idea és que els articles que es podran intercanviar han d’estar en bon estat i tenir una qualitat mínima per a poder dur a terme un intercanvi en bones condicions.

I què hi podrem intercanviar? Doncs hi trobarem una gran oferta des de coneixement i serveis també productes com llibres, discos, DVD, mobles, instruments musicals i material esportiu, eines i roba i complements, parament per a la llar, fòssils, minerals, monedes, segells i altres objectes col·leccionables, i material de jardineria i plantes.

Els productes que sí que queden prohibits i per tant no es podran portar són productes bèl·lics, sexistes, perillosos o nocius per la salut, el benestar de la població, el medi ambient o la qualitat i neteja dels espais públics. Tampoc es podran intercanviar animals ni aliments. El mercat obrirà la jornada a les 10.45 hores i acabarà a les 14.00 hores del mateix dissabte.