El Club Esportiu Europa es declara oficialment antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying

Footgrafia: C.E. Europa

El Club Esportiu Europa de Gràcia ha decidit en un comunicat anunciar-se com a entitat oficialment antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying. Per aquest motiu des d’aquest cap de setmana els seus primers equips lluiran aquest missatge a la samarreta i la decisió s’acompanyarà d’una proposta de canvi en els estatuts i accions per tal de difondre el missatge.

«Diem no al racisme, al feixisme, al masclisme, l’homofòbia i el bullying«. Amb aquest lema, que apareixerà a les samarretes dels primers equips masculí i femení i que també hi serà a diferents tanques i suports a l’estadi Nou Sardenya i les plataformes en línia, el Club Esportiu Europa de la Vila de Gràcia (Barcelona), fundador de la lliga espanyola de futbol i que jugarà la pròxima edició de la Copa del Rei masculina aquest desembre, fa una passa endavant amb el seu compromís històric en la defensa de valors universals i es declara oficialment antifeixista, antiracista, antihomòfob, antimasclista i antibullying. El club, a més, vol sotmetre a votació dels socis la modificació dels estatuts per incloure-ho als mateixos i posarà en marxa diverses iniciatives i accions per fer-ho tangible.

Totes aquestes decisions s’han pres tenint en compte les peticions i demandes de la base social que ha rebut l’entitat, i per altra banda tenint en compte els valors del club. Des de l’escola de futbol i els equips federats masculins i femenins es fa una feina transversal on, més enllà de formar a futbolistes, es treballa perquè els infants i joves surtin convertits en millors persones. En aquest context l’antifeixisme, antiracisme, antihomofòbia i antimasclista juguen un paper clau. També es fa un treball en contra del bullying.

El missatge a la samarreta de l’equip |

A partir d’ara en els partits que juguin els equips de l’Europa, es farà visible el seu posicionament amb un missatge a la màniga de la samarreta en tots els partits dels seus primers equips en lliga i, en el cas del primer equip masculí, també de l’eliminatòria de Copa del Rei que jugarà contra un rival de Primera o Segona Divisió al mes de desembre. «Per a nosaltres defensar aquests valors és una cosa natural. En un moment com l’actual, en què alguns donen espai a l’extrema dreta, és clau i també la nostra responsabilitat que alcem la veu per posicionar-nos sense complexos en contra d’aquests comportaments», explica Víctor Martínez, president del CE Europa. «Més enllà que l’esport, per ell mateix, és política, també parlem de la defensa d’uns drets humans que són innegociables. Els que els qüestionen trobaran a l’Europa de cara», detalla.