El Centre Artesà Tradicionàrius celebra els seus 25 anys amb un concert el proper 29 de març de 2019

Enguany el Centre Artesà Tradicionàrius cumpleix 25 anys i ho vol celebrar amb un concert representatiu de l’evolució de la música folk en aquests 25 anys del C.A.T. La cita serà aquest proper dissabte 29 de març de 2019 a les 22.00 hores a la plaça d’Anna Frank.

Els orígens |

L’octubre de 1993 el Centre Artesà Tradicionàrius iniciava les seves activitats després que l’Ajuntament de Barcelona adjudiqués a l’Associació cultural TRAM la gestió del Centre Cívic l’Artesà. Més d’una dècada després que un col·lectiu significatiu de músics i activistes del món folk iniciessin les seves accions de promoció i reivindicació de la música d’arrel tradicional, per fi, i aquest era aleshores un objectiu principal, es disposava d’un equipament destinat íntegrament a la programació, formació i difusió de la música folk. El passat mes d’octubre ja ho van celebrar amb una petita festa amb totes les persones que, d’una o altra manera, van contribuït a la viabilitat del projecte.

La festa d’aniversari 

Per celebrar l’aniversari, l’organització ho vol celebrar amb un concert del festival Tradicionàrius i que alhora fos representatiu de l’evolució de la música folk en aquests 25 anys del C.A.T. Per això van proposar als membres de dues bandes significatives dels anys 90, ja dissoltes, que tornessin per un dia a l’escenari: Primera Nota i La Carrau. I dues bandes actuals, una jove i l’altra joveníssima, molt lligades a la trajectòria del C.A.T. aquesta darrera dècada: RIU i les Balkan Paradise Orquestra. Podrem veure i escoltar maneres molt diverses d’interpretar música d’arrel tradicional, instrumentacions, ritmes i harmonies que han estat influents en el panorama folk de cada moment al llarg d’aquests 25 anys.