El CAT Tradicionàrius programa dos duets on la innovació i les arrels són els protagonistes

El CAT Tradicionàrius sempre intenta mostra nous projectes, per aquest motiu i dins la seva programació d’aquesta tardor hi ha espai per un ventall ben ampli de propostes que beuen de la tradició, juguen amb d’altres estils musicals i tendències innovadores. Galen Fraser & María San Miguel i Clara Fiol & Joan Vallbona seran els duets programats el cap de setmana del 6 i 7 de novembre que compleixen amb aquests objectius. Artistes joves de l’escena folk actual que volen donar visibilitat a la tradició amb noves veus i sonoritats. 

Música sense fronteres | Dissabte 06 de novembre de 2021 a les 20.00 h.

Galen Fraser i María San Miguel ens proposen un concert de noves sonoritats dels instruments que interpreten. Amb violins, guitarra, cistro i veus els dos artistes interpreten músiques de Castella, Escòcia i Estats Units. Els dos protagonistes tenen una projecció internacional i han actuat a diverses sales de concerts, cicles de música i festivals d’Europa i Estats Units.

Sonoritats actuals que honoren els vells cants | Diumenge 07 de novembre a les 19.00 h.

En el marc del Circuit Folc 2021, el duet balear format per Clara Fiol i Joan Vallbona actuaran el diumenge 7 de nov. Dos músics que s’escolten l’un a l’altra com qui juga a explorar-se els racons.

Ho fan amb la música i la paraula, els pedals d’efectes i els cants d’arrel. Presentaran Petiteses, un clam a la senzillesa a través de composicions originals i versions. En un món insaciable i ferit de pressa, cerquen la cura en la música petita i hi troben una nova immensitat. 

El repertori de Petiteses està inspirat en: paraules surrealistes i crítiques, que volen ser un bàlsam davant totes les incomprensions actuals; harmonies que beuen del jazz, de la música tradicional i del pop; i de referents com les guitarres de Sufjan Stevens, les atmosferes del Petit de ca l’Eril o les
tenebres de Billie Eilish.