El CAT Edicions presenta nova web

Des dels inicis l’any 1993 un dels objectius del CAT Tradicionàrius ha estat impulsar edicions fonogràfiques a edicions bibliogràfiques amb segell propi. A partir de l’any 2015, el CAT dona un nou impuls al segell CAT Edicions i publica dues col·leccions de llibres: la primera, Músiques de Tabalers: Atabalament, Kabum, Percúdium i Músics de Diables del Prat, un recull documental de repertoris i materials de i per a grups de percussió. La segona la col·lecció Balls i danses del Pirineu: Pallars Jussà, Pallar Sobirà i Garrotxa, és un recull de partitures i notes coreogràfiques d’abast territorial.

Ara aquest estiu del 2021 el CAT Edicions ens presenta un nou web, tolment renovat i molt més visual, on trobarem els llibres de les col·leccions publicades fins al moment.

Músiques de tabalers |

La col·lecció Músiques de tabalers és un recull documental de repertoris i materials de i per a grups de percussió. Sigui per la pròpia notorietat d’aquestes músiques o dels seus intèrprets, sigui per l’interès artístic que contenen i mostren, mereixen veure la llum com a literatura musical.

Aquesta literatura va destinada en primer lloc als grups i intèrprets de percussió de carrer de l’àmbit cultural dels Països Catalans. La col·lecció també ha de ser material de consulta per a compositors i professionals del món musical que estiguin interessats en aquestes formes i sonoritats. Hi trobaran els esquemes bàsics que es practiquen a les festes de les nostres places i carrers. També representen vies de treball pedagògic per a professors i escoles.

Balls i danses del Pirineu |

La idea de començar a treballar en la publicació d’aquesta col·lecció de Balls i Danses del Pirineu va sorgir quan ens vam adonar de la gran quantitat de partitures que, amb el temps, havíem anat copiant, arranjant i agrupant per utilitzar-les a les classes, tant de l’Escola Folk del Pirineu com en anteriors projectes pedagògics relacionats amb l’ensenyament de la música tradicional pirinenca. Com el nucli principal de la tasca pedagògica de l’Escola Folk del Pirineu és instrumental, és per aquest motiu que gran part de la literatura musical treballada és instrumental i, donada la nostra ubicació dedicada als balls i danses pirinenques.

Totes les publicacions de CAT EDICIONS les podeu trobar a www.tradillibreria.cat.