El C.A.T. rep el premi Memorial Francesc Macià 2016.

Josep Irla

La Fundació Josep Irla distingeix el Centre Artesà Tradicionàriusper la promoció que fan de la música d’arrel tradicional del Països Catalans” amb el premi en la categoria col·lectiva.

Des de 2007, la Fundació Josep Irla, vinculada amb Esquerra Republicana de Catalunya, atorga anualment aquest guardó per distingir una persona o entitat que hagi destacat per la seva acció social en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes.

Enguany, el jurat del Memorial Francesc Macià format per per Neus Bonet, Jordi Creus, Josep Huguet, Marina Llansana, Isidor Marí, David Miró, Bienve Moya, Isona Passola, Matthew Tree i Montserrat Treserra ha decidit reconèixer la feina del Centre Artesà Tradicionàrius per «La promoció que fan de la música d’arrel tradicional dels Països Catalans, ja sigui organitzant el Festival Tradicionàrius, tallers d’aprenentatge d’instruments o de dansa, gestionant el projecte l’Escola Folk del Pirineu – Tallers d’Arsèguel, o coeditant la revista Folc, tot plegat amb una programació regular i de qualitat que el fan ser un referent intergeneracional de la cultura catalana», atorgant-li el premi en la categorial col·lectiva. El premi de la categoria individual l’han atorgat a la periodista Empar Moliner per la seva trajectòria professional i pel compromís amb la cultura i el país.

Des de la direcció del C.A.T. volen  agrair el suport rebut durant tots aquests anys a totes les persones «que heu estat partícips amb la vostra feina, la participació activa a les nostres activitats, la presentació de treballs artístics i el recolzament a tots els projectes que ens han ajudat a difondre la música d’arrel, a projectar la recuperació de la memòria tradicional i a donar a conèixer les propostes emergents«.