El C.A.T. recorda la figura de Joan Serra amb Carles Belda, Jordi Rúbio i Joan Figueres.

CATAquest Divendres 10 de juny de 2016 a les 20 hores a l’emblemàtic espai del Bar del C.A.T., es farà un homenatge a la figura del mestre, pedagog, ballarí i coreògraf Joan Serra. Amb la presentació a Barcelona del llibre La dansa a l’escola. El mestratge de Joan Serra, l’autor Joan Figueres descriu l’extraordinària personalitat de Joan Serra i ens mostra com s’apropava als alumnes, fossin grans o petits, per fer-los viure la vida des del moviment i la dansa. Una experiència que aquells qui l’han viscut no oblidaran mai més, sent un dels impulsors de la implantació de la dansa a les escoles.

Com a coreògraf va convertir la dansa tradicional en una cosa viva i normal i va recuperar-la per a les noves generacions a través d’un llenguatge atractiu i modern. Els seus orígens eren el folklore i la dansa tradicional però la seva visió de la dansa era universal. Va treballar el llenguatge del cos i va aprofundir en la recerca d’una gestualitat pròpia i s’apropà a les propostes de Pina Bausch.

SOLS, un espectacle d’essència |

A les 22 h, la sala de concerts del Centre Artesà Tradicionàrius acollirà l’estrena del nou projecte del polifacètic músic Carles Belda i el ballarí Jordi Rubio, nebot del mestre Joan Serra, Sols. Els dos artistes vallesans posen en escena les seves vivències i experiències i ens expliquen la seva història en essència, un viatge molt sincer pels seus coneixements artístics. En aquest espectacle també hi trobarem molt de l’essència de Joan Serra gràcies a les vivències personals i de treball del ballarí Jordi Rubio, en què hi veurem reflectida la seva manera d’encarar la vida i de posar-la en escena.

Els dos artistes juguen amb dos elements molt bàsics, la dansa tradicional i les músiques que les acompanyen. El repertori cobreix el territori català, molts dels tipus de dansa i músiques que els artistes coneixen i formen part del seu repertori habitual com un ball de gitanes, una bolangera, una jota, una sardana, un fandango, un bolero o una farandola entre d’altres.

Totes les peces tenen una estructura molt tradicional, que en alguns casos han volgut respectar, però que en d’altres s’han pres la llibertat d’investigar i descobrir així noves músiques i nous moviments de cadascuna. És així com han arribat a l’essència de cada un dels temes que formen aquest repertori, danses ballades per vuit persones i músiques que toca una cobla, interpretades només per un ballarí i per un músic. De manera improvisada, han trobat a cada peça un joc, un element o un sentiment per transmetre al públic.

Recorda |

Divendres 10 de juny de 2016
A les 20 h al Bar del C.A.T.
Presentació del llibre La dansa a l’escola. El mestratge de Joan Serra

A les 22 h al C.A.T.
Carles Belda i Jordi Rubio estrenen l’espectacle SOLS
Preu taquilla: 10 € / anticipades: 8 € / Amics del C.A.T. 5 €
Comprar les entrades a  www.entradium.com