El C.A.T. programa una nit de festa amb els catalans Morena i els occitans Lhi Balòs.

Aquest divendres 15 de juny el C.A.T. obre les portes de la seva sala de concerts a dos grups de l’escena més jove i folkie actual: Morena i Lhi Balós. Dues propostes innovadores que demostren que la barreja de folk amb d’altres estils és un èxit assegurat. Serà aquest divendres 15 de juny de 2018 a partir de les 22.00 hores, en què el Tradicionàrius es convertirà en una sala de festa tradipatxanguera catalana i occitana.

Morena |

Són ambient festiu, cançons que coneix tothom i que et fan compartir la festa amb els teus, una lletra divertida i un grup de música en directe. El trio buscava un gènere innovador, una barreja impossible i una combinació amb el folk i van crear la Tradipatxanga, amb qui han aconseguit un estil musical extravagant i sideral barrejant el folk i la patxanga. En el seu repertori s’hi poden trobar versions dels hits de música lleugera i patxanguera de les darreres dècades amb lletres fresques i plenes d’humor com: Mitxelín – Barbie Gril d’Aqua; No apareixen – No aparecenGat Nou – I want to break FREE; LLoca– Loba de la Shakira; Camisa hortera – La camisa negra de Juanes; o Embarbussada – Wannabe de les Spice Girls. Ara, desprès de cinc anys, li donen pausa al projecte i s’acomiaden amb un concert al CAT.

Lhi Balós |

Aquesta formació fa que la música popular italiana trobi un espai festiu, de gran vitalitat cultural i oberta al món de la mà d’aquest grup de Trad’rock occità del Piemont. La trobada de ska, reggae, balcan-folk i música irlandesa amb melodies tradicionals en occità, genera una barreja explosiva que transporta al públic a un espectacle total fins a l’extenuació. Pel que fa als textos de les cançons ens en presenten de més irònic i festius a d’altres més reflexius en defensa de la seva terra, de la seva llengua i cultura, tot bastit d’un rigorós enfocament de la música i dels arranjaments. Lhi Balòs ens dona l’oportunitat de conèixer com la tradició i la innovació poden anar del braç. Recorda que els podràs veure divendres 15 de juny de 2018 a partir de les 22.00 hores al C.A.T.